Jövőre jönnek a Samsung hajlítható mobiljai

Jövőre jönnek a Samsung hajlítható mobiljai

2011. november 2. 01:37, Szerda
Míg a Nokia első prototípusát mutatta be, addig a Samsung jövőre már kereskedelmi forgalomban kapható okostelefonokat ígér hajlítható kijelzővel. Az iPhone 4S ezalatt újabb országokban dönt rekordokat.

Néhány nappal ezelőtt mi is hírt adtunk a Nokia fejlesztéséről, amely hajlítható kijelzőjével, az ezen keresztül megvalósított vezérléssel váltotta ki az elemzők és a szegmens iránt érdeklődő közönség figyelmét. Bár többen megkérdőjelezték a megoldás életképességét, pontosabban az általa elérhető valós hasznot, a jelek szerint a gyártók megtalálni vélik legújabb kitörési pontjukat, hiszen a Samsung rögtön jelezte, hogy jövőre ők már piacra is dobnának ilyen okostelefonokat.

A gyártó már az idei CES alatt bemutatta saját fejlesztését, így van mire építeniük, a részletekkel azonban továbbra is adósak, hiszen mindössze annyit árultak el, amennyit az előző mondatban olvashattunk. Az elemzőknek múlt pénteken megtartott konferencián elmondták, hogy itt is hajlítható kijelzőkön keresztül valósul meg a vezérlés, és megemlítették, hogy egyszerre több változat is megjelenik majd a piacon. A bejelentés nyomán ismét felerősödött a vita, amelyben ezen megoldások esélyeit latolgatják. Szempontként merült fel, hogy ezen kijelzők halványabbak lesznek, gondot jelenthet a szükséges elektronika bezsúfolása a meglévő burkolatok alá, de ezen részleteket majd csak akkor ismerjük meg, ha a Samsung lerántja a leplet a kész változatokról.


Eközben az Apple háza táján is zajlanak az események, hiszen múlt pénteken az új iPhone 4S további 22 országban jelent meg. Hazánk is szerepel a listán, sőt végre filmek letöltésére is lehetőségünk van, az online üzletek mutatói alapján pedig a szakértők arra következtetnek, hogy a népszerűséggel itt sem lesz gond. A legtöbb országban 1-2 hetet kell várni egy-egy példányra, Szingapúrban pedig a későn ébredők nem is tudnak hozzájutni a készülékhez, mert az óriási érdeklődés miatt rögtön kifutottak a rendelkezésre álló készletből. Történik mindez úgy, hogy az újonc némi csalódást okozott, többen pedig máris az Apple várható lemaradásáról írnak, amely a vetélytársak fokozottabb fejlesztési üteme révén válik majd valósággá az elkövetkező hónapokban.

Könnyen lehet, hogy nem kell újabb 16 hónapot várni a következő változatra, ám erről majd az Apple kellő időben nyilatkozik (avagy szivárogtat részleteket).

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások