Jövőre teljes termékpalettáját megújítja az Apple

Jövőre teljes termékpalettáját megújítja az Apple

2011. november 3. 17:44, Csütörtök
Tajvani lapértesülések szerint az almás konszern 2012-ben teljesen új modellekkel jelentkezhet a piacon. Megújulhat többek között az iPad, az iMac, az iPhone és a Macbook Air.

A DigiTimes tajvani IT-portál - az amerikai konszern partnereitől kiszivárgott információk alapján - két hírében is arról számolt be, hogy jövőre új termékekkel jelentkezik majd az Apple. Korszerűsítik az iPad, az iMac, az iPhone és a Macbook Air hardveres felszereltségét; mindez azt jelentené, hogy gyakorlatilag a tengerentúli cég szinte teljes termékpalettája megújulhat. Az új iPad modellbe beépítendő alkatrészekkel kapcsolatos rendeléseket az amerikai cég decemberig leadja a partnereinek. Az Apple többek között azzal bízta meg a gyártókat, hogy két iPad prototípushoz is készítsenek kijelzőket, illetve LED-eket. A két prototípus kódneve J1 és J2. A TPK Holdings már ebben a hónapban elkészül az érintőképernyőkkel, míg a Wintek decemberre gyártja le a kijelzőket.


Az új iPad modellt várhatóan jövő márciusban mutatják majd be, de az már szinte biztos, hogy a neve nem iPad3 lesz. Vékonyabb lesz az elődeinél és hosszabb lesz az üzemideje. Az Apple egyáltalán nem áll nyomás alatt, hiszen az iPad 2 sikeres, így nincs miért rohanniuk, ugyanakkor valószínűsíthetően az utód érkezésére leghamarabb 2012 harmadik negyedévében kerülhet majd sor. Az iPad modellek mellett új iPhone és iMac készülékek is kaphatók lesznek, ezek várhatóan a jövő év második felében érkeznek majd.

Tim Cook, az Apple első embere október közepén - a vállalat üzleti eredményeinek ismertetésekor - úgy nyilatkozott, hogy: "Erős lendülettel haladunk a karácsonyi eladási időszak felé és valóban lelkesek vagyunk a jövőbeli termékeinkkel kapcsolatban."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások