Blokkoltatnák a The Pirate Bay-t Nagy-Britanniában

Blokkoltatnák a The Pirate Bay-t Nagy-Britanniában

2011. november 7. 16:14, Hétfő
Jogvédők a The Pirate Bay blokkolására szólítottak fel egy brit internetszolgáltatót, miután ugyanazt a szolgáltatót egy másik illegális felület blokkolására kötelezték jogi úton.

A BBC News beszámolója szerint a brit zenei jogvédő szervezet, a BPI felszólította a BT internetszolgáltatót, hogy akadályozza előfizetői hozzáférését a The Pirate Bay oldalához. Amennyiben a telekommunikációs cég nem tesz eleget a kérésnek, jogi úton próbálnak érvényt szerezni követelésüknek. A BPI ügyvezetője a szervezet követelését azzal kommentálta, nem tolerálják a szerzői jog által védett művek jogosulatlan terjesztését, és az iparág fejlődése, gazdasági növekedése, valamint a szerzők jogainak védelme érdekében nem engedhetik meg, hogy a kalózoldal továbbra is elérhető legyen.

A zenei jogvédőket támogatásáról biztosította a brit független médiacégeket képviselő PACT, a kreatív szakmában dolgozók érdekeit képviselő Creative Coalition Campaign és a Mozgókép Szövetség (MPA) is. Ez utóbbi szervezet volt az, amely a BT ellen kezdeményezett bírósági eljárás eredményeként elérte, hogy a szolgáltatót a nyár folyamán a Newzbin2 kalózoldal blokkolására kötelezze a brit bíróság. A BT a nyári bírósági határozatnak eleget tett, a BPI aktuális felszólítása kapcsán pedig közölte, a BPI felszólítását megkapták, de ennek eleget tenni kizárólag bírósági végzés alapján tudnak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások