Az RTL Klubnál rámozdultak a gyerekekre

Az RTL Klubnál rámozdultak a gyerekekre

2011. november 15. 21:41, Kedd
Az RTL Klubnál jövőre a megszűnt reggeli trécselő műsor helyett egy órán át rajzfilmeket nézhetnek majd a fiatalok: nagyrészt régi klasszikusokat, de persze újabb alkotásokat is.

A napokban elbúcsúzó Reggeli helyét 2012 februárjától - a Csak Csajok és a Reflektor mellett - egy egyórás rajzfilm blokk veszi át. Az RTL Klub tájékoztatása szerint a gyerek tematikát a hirdetői piac már régóta hiányolta az RTL Klub hétköznapi műsorstruktúrájából, erre válaszul született meg a döntés, hogy a hétvégi Kölyökklub mellett februártól hétköznap reggelenként is legyen gyerekeknek szóló műsor. A Hupikék törpikék, Tom & Jerry, Frédi és Béni, Garfield, Hello Kitty és a Kisvakond mellett a Star Wars - A klónok háborúja, Tini Nindzsa Teknőcök, a Pindur Pandúrok és a Boci és Pipi epizódjaival is találkozhatnak majd a legfiatalabb tévénézők.

Az RTL Klub közleményében a hirdetők vágyának kielégítése mellett egyéb célokkal is meg magyarázta a gyerekműsorok bevonását. Ezek szerint a műsorstruktúra ezen irányú változása összhangban van az RTL Group médiacsoport azon nemzetközi törekvéseivel, mely a jövő generációjának felelősségteljes szórakoztatását célozta meg. Ráadásul a csatorna úgy látja, hogy a fiatal célcsoportokra célzott tartalom továbbra is kulcsfontosságú, hiszen a nézettségi adatokból kiderül, hogy a 4-14 éves gyerekek tévénézéssel töltött ideje nem csökken, annak ellenére sem, hogy az online média már mindennapi életük szerves részét képezi.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások