Klasszikus magyar film "folytatása" készült el - itt az előzetes

Klasszikus magyar film "folytatása" készült el - itt az előzetes

2011. november 24. 16:11, Csütörtök
Egy teljes generációnak jelentett nagy élményt a 80-as években Szomjas György Kopaszkutya című zenés filmje, s most elkészült ennek a kvázi folytatása, a Kopaszkutya Kettő.

Viszonylag kis hírverés mellett egy hónapja befejeződött Szomjas György, 1981-es klasszikus zenés drámájának, a Kopaszkutyának a nem hivatalos folytatásának forgatása. A Kopaszkutya Kettő azért kapta ezt a címet, mert nem hivatalos folytatásnak számít, a december 9-től a mozikba kerülő film ugyanis inkább lesz dokumentumjellegű, mint játékfilm, hivatalosan a kettő ötvözetének, afféle koncertfilmnek tekinthető, mint ahogy az az előzeteséből is kiderül.


A Kopaszkutya Kettő témája a Hobo Blues Band búcsúkoncertje lesz, valamint a kultikus együttes tagjainak, Hobónak, azaz Földes Lászlónak, Póka Egonnak és Deák Bill Gyulának az élete, de szerepelni fog a filmben Solti János dobos és Tátrai Tibor gitáros is - Schuster Lóránt azonban kimaradt belőle a régi szereplők közül. Szomjas György filmjének költségvetése 20 millió forint volt, s tovább információkat a hivatalos honlapon lehet megtudni róla.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások