Vihart kavart az AMD szóvivője

Vihart kavart az AMD szóvivője

2011. november 30. 22:07, Szerda
A cég egyik szóvivőjének interjúja meglehetősen nagy visszhangot váltott ki az online világban és sokan félreértelmezték két mondatát. Az AMD igyekezett pontosítani az elhangzottakat.

Az egész ügy azzal kezdődött, hogy a Mobile Tech Today megszólaltatta Mark Silvermant, a vállalat egyik szóvivőjét, aki többek között kijelentette: "Válaszúthoz érkeztünk. Mindannyiunknak fel kell adnunk a régi "AMD kontra Intel" álláspontot, mert a jövő már nem erről fog szólni." Az online közösség - érthetően - azonnal arról kezdett vitatkozni, hogy vajon miként értelmezhető ez a két mondat. A legvalószínűbbnek az tűnt, hogy az AMD a közeljövőben feladja a végfelhasználóknak szánt x86-os processzorok piacát, mert a jelenlegi nehéz helyzetben nem képes versenyezni az Intellel. Éppen ezért a vállalat inkább a mobil készülékekbe szánt CPU-k piacára összpontosítja a figyelmét és az erőforrásait - ezt a lehetséges forgatókönyvet taglalta számos bejegyzés a Google Plus oldalain.

A The Verge IT-portál szerkesztői viszont egy teljesen más következtetésre jutottak. Az IT-blog szerkesztői úgy vélték, hogy az AMD összekötné a grafikus egységeit az ARM processzoraival.

Az AMD végül kénytelen volt cáfolni a következtetéseket és ezzel elejét venni a további találgatásoknak. A társaság egy nyilatkozatot juttatott el a The Verge szerkesztőinek, amelyben kifejtette, hogy elkötelezett az x86-os processzorok piaca iránt és a jövőbeli fejlesztései arra irányulnak, hogy minél kisebb teljesítményfelvételű CPU-kat hozzon létre. Emellett a társaság a fejlődő országokra és a számítási felhő környezetre akar koncentrálni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások