A sztereo-3D lesz az újabb állomás az okostelefonoknál

A sztereo-3D lesz az újabb állomás az okostelefonoknál

2011. december 5. 23:59, Hétfő
Elemzők arra számítanak, hogy az elkövetkező években mind a kijelzők, mind pedig a beépített kamerák 3D-jellemzőkkel újulnak meg a mobil termékeknél, vagyis ez lehet az újabb húzóerő a piacon.

A Jon Peddie Research legújabb elemzésében értekezik az okostelefonok és a táblák szegmensének várható újításairól, pontosabban egy olyan területről, amely a következő fontos mérföldkövet jelentheti majd. Véleményük szerint ez a sztereoszkopikus 3D lesz, amely az évtized közepére meghódítja a piacot, ezzel új funkciókat tesz elérhetővé, mintegy kijelölve a vásárlók számára a követendő utat.

Az anyag alapján a cégnél arra számítanak, hogy 2016-ra már több mint 750 millió okostelefont szállítanak le a különböző gyártók világszerte, ezt a hagyományos mobiltelefonok alig haladják majd meg a maguk 870 milliós adatával. A táblák területén a 300 milliós határt léphetjük addigra át, míg e-olvasókból 100 millió, a hordozható konzolokból pedig mintegy 91 millió találhat gazdára egyetlen év során. Ahogy a hagyományos kamerák és a GPS mostanra elterjedt az okostelefonoknál, úgy lesz a következő "áldozat" a sztereo-3D, amely mind a kijelzőkben, mind pedig a kamerákban megjelenik, 2015-re pedig az okostelefonok 80 százalékában jelen lesz, új értelmet adva ezzel a mobilos játékoknak, valamint a készülékek vezérlésének egyaránt.


Ehhez elsősorban az kell, hogy a mobil termékekben helyet kapó processzorok tovább erősödjenek. Ezzel valószínűleg nem is lesz gond, az évtized közepére a mainál sokkal izmosabb példányok jelenhetnek meg, még alacsonyabb fogyasztással, a legújabb gyártástechnológiával készülve, a jelenlegi helyzethez hasonlóan több mint 16 különböző gyártó jóvoltából - a PC piaccal összehasonlítva ez némi zsúfoltságot vetít előre, meglehetősen sokan fognak továbbra is versengeni az első helyekért.

Ami a különböző terméktípusokat illeti a mobil szegmensen belül, az nem valószínű, hogy egyik vagy másik legyőzné összes vetélytársát, így megmarad a terület vegyes képe.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások