Egymást tapossák az emberek a Mission: Impossible 4 vetítésein

Egymást tapossák az emberek a Mission: Impossible 4 vetítésein

2011. december 19. 00:30, Hétfő
Amerikában kényszerű döntés volt a negyedik Mission: Impossible limitált, IMAX-ekre korlátozott premierje, azonban a stúdió talán épp ezzel járt jól, hiszen az IMAX-ben forgatott filmet mindenki dicséri.

Miközben sem a Sherlock Holmes második része, sem az Alvin és a mókusok harmadik része nem volt képes az előző, felettébb sikeres epizódok nyomdokaiba lépni (szigorúan bevételüket tekintve, persze), addig a Mission: Impossible - Fantom protokoll remekül debütált. Persze azt feltétlenül jelezni kell, hogy a filmet Amerikában 425 moziban mutatták be, míg az előbb említett két folytatást több mint 3700-ban, ami annak köszönhető, hogy a Paramount kénytelen volt eltolni a széles körű premiert, mivel nem akart közvetlenül versenyezni az új Sherlock Holmes-szal.


Így Amerikában kvázi premier előtt csak az IMAX-mozikban lehetett látni a Mission: Impossible negyedik részét, mely film előtt ráadásul A sötét lovag: Felemelkedés prológja is látható volt. Hogy a Batman-film promóciója mennyiben befolyásolta az eladott jegyek számát, nem tudni (mindössze az M:I-4-et vetítő mozik tizedében volt látható), de az biztos, hogy a Paramount három nap alatt 13 millió dollár bevételt könyvelhetett el, mozinként 30 ezer dollárt, aminél nagyobb átlagra limitált premier (600-nál kevesebb moziban bemutatott film) még sosem volt képes.

A nagy kérdés, hogy szerdán, amikor már több mint 3000 moziban lesz látható Tom Cruise filmje, hasonló lesz-e a nézők lelkesedése. Két dolog biztos: az Amerikában csak 134 millió dollárt termelő, majdnem franchise-gyilkos harmadik epizódot nem lesz nehéz lepipálni, és az eddigi kritikák nagyszerűen, a RottenTomatoes kritikaösszesítő oldalon 95%-on áll az új Mission: Impossible, ami azt jelenti, hogy minden 20 kritikából csak 1 lett negatív.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások