Samsung Galaxy S III, Intel Medfield részletek

Samsung Galaxy S III, Intel Medfield részletek

2012. január 3. 17:55, Kedd
Felbukkant az első pletyka a Samsung kiugróan sikeres sorozatának állítólagos új tagjáról, eközben pedig szivárognak a részletek az Intel okostelefonokba és táblákba szánt platformjáról, amely picit később érkezik.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy a Samsung Galaxy S és S II igencsak jó eredményeket ért el világszerte, több mint 10 millió példányban kelt el a két okostelefon. A gyártó valószínűleg nem szeretné megszakítani ez a sorozatot, így nem meglepő, hogy már most rebesgetik a harmadik változat érkezését, amelyre legkorábban februárban kerülne sor.

Koreai forrásokra hivatkozva számoltak be a különböző lapok arról, hogy nagyjából mire is számíthatunk az S III kapcsán. Eszerint a készülék Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) alatt futna, mégpedig egy négymagos processzorral, 2 GB memóriával, 12 megapixeles kamerával, valamint egy Super AMOLED Plus HD kijelzővel, amely 1280 x 720 pixel felbontást támogat. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezen kijelző pontosan mekkora lesz, ám a lista így is elismerésre méltó specifikációra utal. Időközben megjelent az első, állítólag már ezen telefonnal készített kép is, amelyet azonban 5 megapixelre "butítottak le", ám a hivatalos megerősítésre még legalább egy hónapot várnunk kell.

Az Intel a Medfield sorozat Atom chipjeivel debütálna az okostelefonok és a táblák szegmensében, bár ez utóbbi terület meghódítása kifejezetten a valamivel később, 2012 utolsó negyedében megjelenő Clover Trail-W platform feladata lesz, a Windows 8-ra támaszkodva. A napokban beszámoltunk az első referenciakészülékek leszállításáról, néhány egyéb információról, ezt pedig most azzal egészíthetjük ki, hogy a processzorgyártó a Medfield mellé a Texas Instruments WL1283 Wi-Fi/Bluetooth/GPS chipjét rakná a különböző készülékekbe, a táblákban dolgozni hivatott Clover Trail-W pedig a Broadcom 4330/4751 Wi-Fi/Bluetooth/GPS chipjével egészülne ki, a már említett időpontban.

A Medfield olyan technológiákra támaszkodhat majd, mint Intel Wireless Display, Advanced Imaging és Connected Standby, az egyes telefonok vastagsága 0,85 cm alá szorulhat, míg a Clover Trail-W esetében a lista a következőképpen fest: Intel Wireless Display, Compute Continuum, PC Sync, One Tap NFC, Advanced Imaging és HW Enhanced Security, de az LTE támogatás sem marad ki a körből.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások