14 nap alatt 1,4 millió darabot adtak el az indiai olcsó táblagépből

14 nap alatt 1,4 millió darabot adtak el az indiai olcsó táblagépből

2012. január 6. 12:17, Péntek
Rendkívül sikeresnek bizonyult az Aakash nevű indiai tábla PC, amiből mindössze két hét alatt 1,4 millió darabot értékesítettek. A siker a gyártót is meglepte.

A Datawind nevű indiai-brit cég készíti az Aakash nevű táblagépet, ami az elmúlt hónapban kiugró eladási számokkal büszkélkedhet. A 45 euróba kerülő készülékből - a The Economic Times nevű helyi gazdasági lap cikke szerint - alig két hét alatt 1,4 milliót kapkodtak el. A nem mindennapi eredmény a gyártót is meglepte, ezért úgy döntöttek, hogy három új üzemet építenek fel azért, hogy képesek legyenek teljesíteni a beérkező megrendeléseket. A három új üzemből Hyderabadban egy épül, ezenkívül az idei esztendő első félévében Cochin és Noida városokban is épül egy-egy összeszerelő csarnok.


A legolcsóbb táblagép természetesen borzasztó gyenge is

"Sem a cégek, sem a magánszemélyek részéről nem számoltunk ekkora kereslettel. Azt tervezzük, hogy ha az új üzemek elkészülnek, akkor naponta 70-75 000 eszközt szállítunk majd ki" - nyilatkozta Suneet Singh Tuli, a Datawind vezérigazgatója. A szakember hozzátette: a roham akkora volt, hogy az indiai hatóságok arról tájékoztatták őket, alighanem kibertámadást zajlik a honlapjuk ellen. Ők erre megnyugtatták a hatóságokat, hogy ez nem kibertámadás, csak a felhasználók rohanták meg őket.

A Datawind korábban bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja az Aakash új változatát UbiSlate 7+ néven, amelynek ára 42 euró lesz. A táblagép 800 x 480 képpont felbontású 7 collos rezisztív érintőképernyővel, valamint egy 700 MHz órajelű Cortex-A8 típusú processzorral és egy integrált grafikus maggal fog rendelkezni. Utóbbi lehetővé teszi a HD felbontású tartalmak zökkenőmentes lejátszását.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások