Ebben a 10 filmben voltak 2011 legjobb effektjei

Ebben a 10 filmben voltak 2011 legjobb effektjei

2012. január 4. 21:30, Szerda
Már nem 15, hanem csak 10 film verseng az év legjobb vizuális effektusait tartalmazó alkotásnak járó Oscar-díjért. A listában 2D-s és 3D-s produkciók egyaránt megtalálhatóak.

A The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, azaz az amerikai filmakadémia ma bejelentette azon tíz film címét, melyek még esélyesek a legjobb vizuális effektusok Oscar-díjának megnyerésére. A prominens névsor: Amerika kapitány: Az első bosszúálló, Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész, A leleményes Hugó, Mission: Impossible: Fantom protokoll, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, Vasököl, A majmok bolygója: Lázadás, Transformers 3, Az élet fája és X-Men: Az elsők.


Mindez azt jelenti, hogy az előzetes 15-ös listáról a következő filmek estek ki: Cowboyok és űrlények, Sherlock Holmes: Árnyjáték, Álomháború, Super 8, Thor. A jelölési folyamat következő lépéseként az Akadémia vizuális effektekkel foglalkozó tagozata mindegyik filmből megnéz egy tíz perces összeállítást január 19-én, hogy szavazással döntsék el, hogy melyik 5 film kaphatja meg az Oscar-jelölést. A jelöltek kihirdetésére január 24-én kerül sor.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások