2011 egyik legjobb közönségfilmje is nagyot hasalt itthon

2011 egyik legjobb közönségfilmje is nagyot hasalt itthon

2012. január 18. 22:32, Szerda
Úgy tűnik, itthon a sok csilivili film között nem volt esélye a Muppets-nek, pedig a remek kritikák szerint a közönség nagy részének bejött volna. A film mindössze a hatodik helyen mutatkozott be nálunk.

A legutóbbi hétvége nem a magyar premierfilmeké volt, hiszen hiába került bemutatásra 8 új film, azok közül mindössze egy tudott a legnézettebb tíz közé kerülni - s az az egy sem igazán lehetett büszke az eredményére. A Muppetsről van szó egyébként, melyről csak nagyítóval lehet negatív kritikát találni a neten, de a magyar közönséget a 3D és a számítógépes animációk nem nagyon érdekelte a bábfilm, melyet hiába mutattak be 30 moziban, csak 7 205-en látták, ami mozinként napi 60 nézőt jelent. A 45 millió dollárból készült komédia szerencsére Amerikában elég nagy siker, már 87 millió dollárnál tart, így talán a következő Muppets-filmre nem kell egy évtizedet várnunk.


A többi múlt héten bemutatkozó film közül legjobban Az öldöklés istene szerepelt 6 kópián 2 466-an látták a filmet. Hiába volt közönségbarátabb és hiába került több kópián bemutatásra, a Texas gyilkos földjén című krimi csak 1 601 embert érdekelt, de nem szerepelt jól a két 4 kópiás bemutató sem: a Martha Macy May Marlene 857, míg a Retró szerelem 368 honfitársunkat késztette mozijegy megvásárlására. A Cirkogejzírben játszott orosz Faust 154 nézőt csábított be a jó melegbe.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások