Március elején érkezhet az új iPad

Március elején érkezhet az új iPad

2012. február 17. 06:50, Péntek
Lapértesülések szerint az Apple már bemutatta a beszállítóinak a legújabb iPad prototípusát és teszteli is azt. Az új modellt állítólag 8 collos kijelzővel szerelnék fel és ugyanakkora felbontással rendelkezne, mint az iPad 2. Emellett érkezhet az iPad 3 és egy LTE-változat is.

A The Wall Street Journal cikkében azt írta, hogy az új iPad 1024 x 768 képpontos felbontású képernyőt kap és némileg kisebb lesz a korábbi készülékeknél. Az Apple ezzel a lépéssel reagál az Amazon és a Barnes & Noble kedvező árú, 7 collos tábla PC-inek sikerére. Ráadásul az új modell alighanem olcsóbb lesz a korábbi iPad modelleknél, hiszen azok pont a magas áruk miatt voltak kevésbé vonzóak a kispénzű felhasználók számára.

Egy 8 collos kijelzővel felszerelt iPad alapos eltérést jelentene a Steve Jobs által képviselt állásponttól. A szakember korábban azt mondta, hogy ezek a képernyők túl kicsik a tábla PC-s tartalmak megjelenítéséhez és legalább 9,7 collos kijelzők kellenek a táblás alkalmazások készítéséhez. A kijelzők tesztpéldányainak elkészítéséhez az Apple együttműködik számos gyártóval, köztük van az AU Optronics és az LG Display.


Az új iPad piacra dobása mellett felbukkant egy olyan hír is, amely egy lehetséges LTE-változatról szól. A The Wall Street Journal kiemelte, hogy a Verizon és az AT&T egy LTE-kompatibilis iPad-változatot akarnak elérhetővé tenni. Az eszköz képes lesz arra is, hogy ha nem található a közelben LTE hozzáférési pont, akkor egy lassabb mobil szélessávú kapcsolatra vált át. Ez a termék szintén márciusban debütálhat.

Eközben mind az iMore, mind a The Loop nevű oldal arról írt, hogy az iPad 3 bemutatójára március 7-én kerülhet sor. Szerintük az iPad 3 egy 2048 x 1536 pixeles felbontású retinakijelzőt és egy négymagos A6 SoC-chipet kaphat, továbbá támogathatja a 4G-s LTE hálózatokat. Mind a két honlap a céghez közeli forrásokra hivatkozva szellőztette meg az információt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások