Ahogy várható volt, beégett a Szellemlovas 2

Ahogy várható volt, beégett a Szellemlovas 2

2012. február 19. 13:30, Vasárnap
A Szellemlovas 2 esetében a kritikák 75%a negatív, de közel sem ez az oka annak, hogy a film a várakozások alatt nyitott. Egész egyszerűen túl sokan hiszik, hogy a gyenge első rész után a folytatás sem lehet jobb.

Amerikában pénteken mutatták be A szellemlovas: A bosszú ereje (Ghost Rider: Spirit of Vengeance) című filmet, melyet mi 3D-ben és magyar szinkronnal március elsejétől nézhetünk meg, már ha van, aki hajlandó 1500 forintot kiadni egy másfél órás játékidőt sem elérő filmért. Hiába tért vissza azonban Nicolas Cage a Romániában zajló forgatásra, hiába cserélt rendezőt a stúdió (most a Cranket jegyző Neveldine-Taylor duó készítette a filmet), a roppant gyengén sikerült első rész miatt erre a filmre a vártnál jóval kevesebben voltak kíváncsiak.

2007-ben a Szellemlovas 110 millió dollárból készült és a lesújtó kritikák ellenére Amerikában 116 milliós bevételt produkált. A film nyitónapján, szinte napra pontosan öt éve 15,4 milliós nyitányt hozott, ami egy 45 milliós premierhétvégében nyilvánult meg. A folytatás nyitónapi teljesítménye azonban csak 7 millió dollár volt, ami azt jelenti, hogy A bosszú ereje még a gyártó stúdió visszafogott 27-32 millió dolláros elvárásait sem fogja elérni péntektől vasárnapig. Egyetlen szerencséje a stúdiónak, hogy a költségvetés ezúttal csak 75 millió dollár volt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások