Magyar csatornán is élőben látható a vasárnapi Oscar-gála

Magyar csatornán is élőben látható a vasárnapi Oscar-gála

2012. február 23. 00:40, Csütörtök
Ismét élőben láthatjuk idehaza az Oscar-díjak átadását, s ismét az HBO szerezte meg a világ legelismertebb filmes eseményének közvetítési jogait. Vajon A némafilmes vagy A leleményes Hugó fog tarolni?

Közeleg a 84. Oscar-gála – magyar idő szerint február 26-án éjjel összesen 24 kategóriában osztják ki a filmipar egyik legnagyobb elismerésének számító díjakat. A vörös szőnyeges bevonulást és a díjátadót idén is élőben közvetíti az HBO. Az esemény házigazdája a műfajban veteránnak számító Billy Crystal lesz, a 64 éves színész mostanáig nyolcszor tűnt fel e szerepkörben. Crystal 1990-ben töltötte be először a házigazda szerepét az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjátadóján, majd az azt követő három évben is ő vezényelte le az eseményt. 1997-ben és 1998-ban visszatért a gála élére, majd 2000-ben és 2004-ben újra a házigazda szerepében láthattuk. Hét év kihagyás és Eddie Murphy távozása után most ismét őt érte a megtiszteltetés.

Az HBO-n magyar idő szerint február 26-án éjjel 1 órától élőben lesz látható a vörös szőnyeges bevonulás, majd 2:30-tól egyenes adásban közvetíti a csatorna az Oscar-gálát. Akik látták a januári Golden Globe-közvetítést, azok számára nem meglepetés, hogy később a vágott változat is megtekinthető lesz, ennek időpontja február 29-e, szerda, 19:45 - az adás feliratozott lesz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások