Sony Xperia P és U, ZTE ERA és Orbit

Sony Xperia P és U, ZTE ERA és Orbit

2012. március 1. 12:30, Csütörtök
Van bőven miből válogatni az okostelefonos újdonságok terén, hiszen a várva-várt rendezvényen egyre-másra mutatják be fejlesztéseiket a gyártók. A Sony, valamint a ZTE két-két újabb készülékét vesézzük most ki.

Az MWC kapcsán kicsit helyszűkében is vagyunk, ezért igyekszünk minimálisra venni a körítést és rögtön rátérni magukra a telefonokra. A Sony Mobile Communications az Xperia NXT sorozat újabb két példányát mutatta be, amelyek külsejükben az egy hónappal korábban bemutatkozott, a piacon éppen most útnak induló Xperia S-re hajaznak, belsejükben azonban eltérnek a drágább példánytól.


Az Xperia P egy 4 hüvelykes kijelzőt kap, elsőként támogatja a WhiteMagic technológiát, amely a gyártó szerint mindig megfelelő fényerőt biztosít, az akkumulátor kímélése mellett. Ehhez 1 GHz-es ikermagos processzor, a Mobile BRAVIA motor, 8 megapixeles kamera (HD-rögzítéssel), 16 GB-os belső tároló, NFC, HDMI és DLNA, valamint Android 2.3 társul, amelyet Android 4 követ majd a második negyedév során. Az Xperia U listáján a korábbi híreknek megfelelően 3,5 hüvelykes kijelző, 1 GHz-es ikermagos chip, Mobile BRAVIA, 5 megapixeles kamera (szintén HD-felvételek rögzítésének lehetőségével), xLoud és 3D surround sound támogatással, Android 2.3 alatt érkezik, itt szintén sor kerül majd a szoftveres frissítésre a második negyedben.


A kínai ZTE Android és WP7 alatt egyszerre próbálkozik. Az Era a zászlóshajó szerepét kapja Android alatt, a maga 4,3 hüvelykes (960 x 540 pixel) érintőképernyőjével, négymagos Tegra 3 chipjével, 8 GB-os tárolójával, valamint mindössze 7,8 mm-es vastagságával, amelyet microSD, Dolby hangzás, illetve Android 4.0 egészít ki. Az Orbit eközben WP7 operációs rendszert futtat, 3,5 vagy 3,7 hüvelykes kijelzőn, 480 x 800 pixel felbontással, 4 GB-os belső tárolóval, 5 megapixeles kamerával, várhatóan 256 MB RAM és a Qualcomm MSM7x27A chip mellett.

Az Orbit a második negyedévben, az Era pedig a második félévben rajtol el a fontosabb piacokon.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások