Nem folytatás filmet még sosem vártak ennyire

Nem folytatás filmet még sosem vártak ennyire

2012. március 26. 10:17, Hétfő
Rengetegen nem bírtak magukkal és mindenképpen az első napokon akarták megnézni Az éhezők viadalát. A gigantikus amerikai sikert egy közepesen jó nemzetközi szereplés egészítette ki.

Az természetesen köztudott, hogy a mozizók inkább az olyan filmekre ülnek be, amiket már ismernek, így nem meglepő, hogy az éves toplistákon mindig a folytatások vannak a legelőkelőbb helyen, illetve az olyan filmek, melyek rendelkeznek már valamiféle előzménnyel (képregény, könyv). Az Amerikában pénteken bemutatott Az éhezők viadala is megjelent már korábban regény formájában, de ettől még igaz, hogy a filmes adaptáció startja minden várakozást felül múlt és a vasárnapi becslések szerint három nap alatt 155 millió dollárt termelt csak Amerikában, amivel az utolsó Harry Potter és A sötét lovag mögött minden idők harmadik legjobb hétvégi teljesítményét tudhatja magának - még az Alkonyat-filmeket is könnyedén győzték le az egymást mészárló tinédzserek.

A gyártó Lionsgate stúdió persze tudta, hogy a regény megfilmesítési jogainak megszerzésével milyen aranytojást tojó tyúkra tett szert, nem véletlen, hogy ennyi pénzt még ennyi filmjükre sem költöttek (80 milliós volt a költségvetés). Az éhezők viadala nagy sikerét segítette az is, hogy egyrészt a kritikák is nagyon jók lettek, másrészt pedig a film a férfiakat is érdekelte valamennyire: míg a legutóbbi Alkonyat nézőinek 80%-a nő volt, addig Az éhezők viadala esetében ez az arány "csak" 61% volt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások