Roland Emmerich ezúttal a Fehér Házat veszi célba

Roland Emmerich ezúttal a Fehér Házat veszi célba

2012. április 3. 16:50, Kedd
Roland Emmerich tavaly hatalmasat bukott Anonymous című filmje után idén egy akciómozival akarja kiköszörülni a csorbát, melyben szélsőségesek a Fehér Házat foglalják el.

A Deadline értesülései szerint Roland Emmerich tárgyalásokat folytat az ügyben, hogy ő legyen a rendezője a White House Down (szó szerint: Elesett a Fehér Ház) című akciófilmnek. A forgatókönyvet, melyért a Sony Pictures múlt héten 3 millió dollárt fizetett, az a James Vanderbilt írta, aki A csodálatos pókembert is jegyzi. A tervezett film történetéről nem lehet még sokat tudni, mindössze annyit, hogy benne egy paramilitáns csoport elfoglalja a Fehér Házat és, hogy egyfajta Die Hard-hangulata lesz.

Emmerich a Fehér Ház mindig is izgatta, volt filmje, amiben megsemmisítette, de A Függetlenség napját követően tervezte, hogy elkészíti a hasonló témájú Anthem című akciómozit Will Smith-szel - ebből azonban nem lett semmi. A tervek szerint a forgatás ősszel kezdődhet el, s csak ezután vágna bele Emmerich a várva várt Singularity című scifi készítési munkálataiba.

A rendező, akinek 2011 előtti hat filmje mind 100 milliós amerikai bevételt produkált, tavaly csúnyán megbukott a középkorban játszódó, Shakespeare-ről szóló alkotásával, az Anonymousszal, mely Amerikában 4, a világ többi részén 11 milliós bevételt hozott a mozikban, s nálunk csak DVD-n jelent meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások