x86-alapú Sun szervereket mutatott be az Oracle

x86-alapú Sun szervereket mutatott be az Oracle

2012. április 12. 14:11, Csütörtök
Az Oracle bejelentette az x86-alapú Sun szerverek új termékcsaládját. egy x86-alapú, Oracle-szoftverek és egyéb nagyvállalati alkalmazások futtatására szolgáló platformot.

Az Oracle közleménye szerint x86-alapú szerverei biztosítják a felhőalapú megoldások bevezetéséhez szükséges eszközöket is, beleértve az operációs rendszert, a virtualizációt, az infrastruktúra kiépítését, valamint az Oracle Premier Support szolgáltatásaival kombinálva a rendszerfelügyelet többletköltségek nélküli megvalósítását. Az Intel Xeon E5 processzorokra épülő hardver Solaris vagy Linux operációs rendszerrel, illetve Oracle VM és az Oracle Enterprise Manager Ops Center szoftverekkel van kiegészítve.

A cég szerint az előző generációnál akár 87 százalékkal jobb számítási teljesítményre képesek, megnövelt memóriakapacitásuk és hálózati sávszélességük pedig lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy azonos fizikai helyigény mellett az eddiginél több szoftvert futtassanak, és gyorsabban hajtsák végre a feladatokat. A VMware- vagy Windows-alapú HP rendszerekhez képest akár 50 százalékkal csökkenthetik a teljes beszerzési, a támogatási és a működési költségeket, és adott esetben 139 százalékos megtérülést is biztosíthatnak.

Az Oracle bejelentette az új, NEBS Level-3 tanúsítvánnyal ellátott x86-alapú Netra szerverek forgalomba hozatalát is, amelyeket olyan kommunikációs, hadászati vagy egyéb célú környezetek számára fejlesztett ki, amelyek folyamatosan megbízható szolgáltatást, hosszú rendszerélettartamot és a zord környezeti feltételeket jól tűrő stabilitást biztosítanak a rendszer szünetmentes rendelkezésre állása érdekében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások