nVidia: jön a Tegra 3+

nVidia: jön a Tegra 3+

2012. április 24. 18:22, Kedd
A gyártó csendben jelezte, hogy még az idei év vége előtt frissítik a jelenleg elérhető legújabb generációt, ezzel pedig jelentős mértékben növelik annak teljesítményét, mielőtt bemutatnák az LTE-modemmel érkező utódot.

A HTC által megrendezett Frequencies konferencián beszélt az nVidia igazgatója arról, hogy hivatalos útitervük egy további változattal egészült ki a korábban megismert menetrendhez képest. Az új családtag a Tegra 3+ nevet kapta, és bár a piacon valamilyen más elnevezés alatt fog megjelenni, az biztosra vehető, hogy a harmadik generáció újratatarozásáról, annak optimalizálásáról van szó.

A Tegra 3 jelenleg is kapható, okostelefonokban és táblákban egyaránt, ez a javított példányok esetében sem változik. A 4+1 magos felállás (egymagos üzemmódban 1,4 GHz-en, négymagos járatban pedig 1,3 GHz-es órajelen, amelyet egy ötödik, energiahatékony példány egészít ki mindössze 500 MHz-en), a 12 stream processzorra támaszkodó GeForce grafikus vezérlő, a Blu-ray és sztereo-3D támogatás, valamint az integrált DDR3-memóriavezérlő, e.MMC 4.41, SD 3.0, SATA II, valamint a 7.1 csatornás audio vezérlő jelenleg is impresszív képet mutat, ez már önmagában 50-200 százalékos gyorsulást jelent a Tegra 2-höz képest, ám a fent említett újabb példány egy további lökést eredményezhet, még a 28 nanométeren készülő Wayne és Grey felbukkanása előtt.


A teljesítmény növelését ígérte az igazgató is, leszögezve, hogy LTE-modemet egyelőre ezen új példányok sem tartalmaznak majd, a szükséges együttműködés kialakítása a Qualcommal ugyanis egyelőre csak döcögve halad előre. A Grey már megoldja majd ezt a problémát, ebben az Icera modeme kap helyet, ez azonban legkorábban a következő év első negyedében jelenhet meg, igaz, jócskán megemelt órajellel, hiszen a mainsteam változatok esetében ez 1,2 és 1,8 GHz között mozogna, míg a zászlóshajó akár 2 GHz-en is elfuthat majd.

Előbb azonban a Tegra 3+ érkezik majd, valamikor az idei évben, így ezt a partnerek szintén még az év vége előtt felhasználhatják majd saját termékeikben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások