Megbukott a Yahoo vezetője

Megbukott a Yahoo vezetője

2012. május 14. 13:33, Hétfő
Utolérte a végzet a Yahoo vezérigazgatóját, négy hónap után távoznia kell a cég éléről, amely így három éven belül most a negyedik új topmenedzser után kezdheti meg a kutatást.

Scott Thompson azt követően mondott fel, hogy a Dan Loeb által vezetett ThirdPoint hedgefund tíz napja nyílt levélben mutatott rá, az életrajzában szereplő két diploma közül csupán a könyvelőivel rendelkezik, informatikaival nem. Utódjául átmeneti jelleggel Ross Levinsohnt, a globális média és hirdetési igazgatót nevezte ki a cég, ám őt támogatta a ThirdPoint is.

Az alapján keresztül 5,8 százalékos részesedéssel rendelkező Loeb elégedett lehet, a Yahoo! döntése értelmében ugyanis három tagot delegálhat az igazgatóságba (többek közt önmagát), amelyért már korábban is ádáz harcot folytatott - írta a Reuters. Ezzel Loeb már a harmadik csúcsvezető kirúgásában játszott kiemelkedő szerepet, sokan hozzá kötik a társalapító Jerry Yang és Roy Bostock lemondásának kiprovokálását is.

Ugyan a Yahoo! hivatalosan nem indokolta a vezérigazgató távozását, a Wall Street Journal értesülése szerint a diplomabotrány mellett az is közrejátszhatott, hogy az igazgató vasárnap közölte szűk körben, hogy pajzsmirigy rákot diagnosztizáltak nála, éppen az igazgatóság vizsgálatai során. Mindenesetre az új vezérigazgató nagy kihívások elé néz, az ő feladata lesz a céget áramvonalasítva valahogy felvenni a versenyt a hirdetési piacon legnagyobb konkurens Google-lal és Facebookkal, valamint hosszú távú stratégia kidolgozásával meggyőzni a befektetőket a Yahoo! életképességéről.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások