A politika magyar filmeket akar a hazai mozikba

A politika magyar filmeket akar a hazai mozikba

2012. május 19. 08:15, Szombat
A magyar mozikérdés is napirendre kerül nemsokára a parlamentben, azonban ahelyett, hogy égető problémákat tisztázna, inkább látszólagos megoldásokat vet fel.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke azt találta mondani, hogy minimum 10%-os kvótát érdemelnének a magyar filmek, azaz a hazai mozikban 10%-ban magyar filmeket kellene játszaniuk. Persze azt még ő is elismeri, hogy ha meg is születne a kvóta, akkor azt csak pár év múlva lehetne alkalmazni, hiszen jelenleg nem születik annyi magyar film, hogy be lehessen vezetni.

A politikusnak egyébként annyira megtetszett a hazai mozis ügy, hogy még törvényjavaslatot is benyújt, hogy nagy moziüzemeltető cégeket szétválassza. A parlamenti párt ezek mellett pedig azt is javasolja, hogy ne olyan filmeket támogasson az Állam, melyek esetlegesen sikert arathatnak a nemzetközi filmszemléken, hanem inkább nagyszabású, történelmi filmeket gyártását segítse elő. Novák szerint. A Jobbik egy kötelező mozikamara létrehozását is javasolja, a szakmai szervezetekkel egyeztetve. Ez a szervezet szabályozná a mozik működését, mielőtt módosítanák a vonatkozó törvényeket.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások