Hatalmas zuhanással folytatódik a Facebook-sztori

Hatalmas zuhanással folytatódik a Facebook-sztori

2012. május 21. 18:25, Hétfő
Kezd egyre tragikomikusabb vonulatot venni a Facebook hatalmas hisztériával övezett kibocsátása. Második napján a részvény csaknem 15 százalékkal 33 dollár közelébe esett, a zuhanás mértéke miatt egy időre automatikusan fel is függesztették az adás-vételt.

Az első kereskedési nap technikai hibái mellett a fogadtatás sem volt olyan lelkes, mint ahogy arra sokan számítottak, a papírt hírek szerint többször is az IPO-t szervező bankok támasztották meg a 38 dolláros kibocsátási áron és csak hajszálnyi erősödéssel 38,23 dolláron búcsúzott pénteken a részvény a 42 dolláros első kötés után. A Facebook szektortársait is magával rántotta, amelyek a visszafogott fogadtatás miatt már pénteken is nagyot estek, a LinkedIn tegnap a kereskedés első órájában 6, a Zynga 9, míg a Groupon 5 százalékkal került lejjebb.

A zuhanás mindenesetre keserű nászajándék lehet a szombaton hosszú kapcsolat után barátnőjével összeházasodó Mark Zuckerberg alapító-vezérigazgatónak, még akkor is, ha a 28 éves vezető korábban többször hangsúlyozta, nem kell akkora jelentőséget tulajdonítani a kibocsátának. Még nagyobb érvágás viszont a nagy zuhanás a kisbefektetőknek, főleg akik már az első nap is megégették magukat a technikai hibák miatt. Árfolyamveszteségüknél ugyanis sokkal nagyobb problémát jelenthet hosszabb távon a piac iránti bizalomvesztés.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások