Kultikus rendező készíti a Popeye-mozifilmet

Kultikus rendező készíti a Popeye-mozifilmet

2012. június 27. 23:40, Szerda
Teljesült az animációs filmek fanatikusainak vágya, jó kezekbe került a Sony animációs részlegének tervezett Popeye-mozija, hiszen a rendező nem más lesz, mint Genndy Tartakovsky.

Még tavaly jelentette be a Sony Pictures Animation, hogy elkészítenek egy egész estés Popeye-animációs filmet, természetesen a számítógéppel generált fajtából. Most, a Variety jóvoltából a filmet Genndy Tartakovsky fogja rendezni. A Moszkvában született, 40 éves animációs szakember annak idején még 1996-ban robbant be a köztudatba a Dexter laboratóriuma című animációs sorozattal, majd később olyan szériákat talált ki, mint a Szamuráj Jack és a Szimbionikus Titán, sőt, az első Star Wars-animációs széria, a Csillagok háborúja: Klónok háborúja elkészítésével is őt bízta meg George Lucas. Idén bemutatás előtt álló Hotel Transylvaniát rendezte.


Popeye karaktere 1929-ben született meg E.C. Segarnak köszönhetően, akkor még csak egy comic strip, a Thimble Theater olykor feltűnő szereplőjeként. Idővel persze kinőtte magát és 1933-tól elkezdték gyártani a Popeye-animációs filmeket, egészen a 40-es évekig. A spenótimádó tengerész figurája 1980-ban egy élőszereplős filmváltozatot is kapott, melyben Robin Williams volt a főszereplő, a rendezést pedig Robert Altman vállalta el.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások