Októberben WP8, novemberben az első telefonok

Októberben WP8, novemberben az első telefonok

2012. július 24. 12:28, Kedd
Elejtett félinformációk és nyilatkozatok alapján úgy tűnik, hogy a Windows Phone 8 októberben jelenik meg, az első kompatibilis okostelefonok azonban csak novemberben futnak majd be, picivel a Windows 8 után.

A ZDNet munkatársa saját, közelebbről meg nem nevezett forrásra hivatkozva számolt be a napokban arról, hogy a Microsoft bár már szeptemberben elkészül a szoftver véglegesnek szánt verziójával, az mégis csak valamikor novemberben lesz elérhető, ekkor futnak ugyanis be az első megfelelő készülékek. Eközben azonban a Nokia első ember is megszólalt az ügyben, némileg összekavarva a szálakat.

Az Apollo RTM változata szeptemberben válik majd elérhetővé, legalábbis a forrás szerint. Ezzel azonban a felhasználók nem sokat tudnak majd kezdeni, hiszen a meglévő készülékeken nem futtatható a új verzió, tehát mindenképpen meg kell várni az első új okostelefonokat, amelyek legkorábban novemberben jelennek meg. Igaz ugyan, hogy Stephen Elop a Nokia részéről októberi megjelenésről beszélt (ezzel pedig megvalósulna a közös rajt, hiszen a hagyományos PC-kre és táblákra szánt Windows 8 október 26-án jelenik meg hivatalosan), az azonban nem világos, hogy ki mit ért megjelenés alatt, legalábbis a mobil szoftverrel kapcsolatban.


A Samsungtól egy Note méretű Windows Phone telefonról szólnak a pletykák

Komoly lehetőségként merül fel, hogy a Microsoft egy nagyszabású rendezvényen egy időben rántja majd le a leplet mindkét fejlesztéséről, de az is előfordulhat, hogy a Nokia a többiekhez (Samsung, HTC, stb.) képest valamivel korábban jut majd hozzá a szoftverhez, ezzel pedig előnyre tenne szert a saját készülékek megjelenése szempontjából.

Hogy pontosan miként is képzelik az illetékesek a menetrendet, az várhatóan csak az ősz folyamán derül majd ki.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások