Itt a az új Tüskevár-mozifilm előzetese

Itt a az új Tüskevár-mozifilm előzetese

2012. július 27. 20:00, Péntek
Már majdnem hét éve leforgatták az új Tüskevár-mozifilmet, de anyagiak híján nem sikerült jó ideig befejezni, most azonban úgy tűnik, hogy végre megnézhetjük magunknak Balog György filmjét.

Nem sokan hitték, hogy valaha is el fog készülni a tervezett új Tüskevár-adaptáció, de a kételkedőkre egy frissen a netre kikerült előzetes cáfolt rá. Nem mintha nem lett volna megalapozott a kételkedés, ugyanis a Pizzást készítő Balog György már 2005-ben leforgatta filmje nagy részét, azonban az utómunkálatokhoz, illetve a terjesztéshez, a kópiák legyártásához még hiányzott több mint tízmillió forint, s ezért jó ideig nem is került bemutatásra az alkotás.


A Fekete István regényéből készült mozifilm a tervek szerint szeptember 20-án kerülne bemutatásra - remélhetőleg a hazai multiplexek egy része is fel fogja karolni a Tüskevárat, annak ellenére, hogy az év elején az ifjúsági műfajt képviselő hazai Sherlock Holmes nevében című film csúnyán megbukott. Az új adaptációban Tutajost a Sorstalanságból is ismert Nagy Marcell alakítja, míg Matula bácsi az általában zseniális Kovács Lajos lett. Mellettük még olyan színészek tűnnek fel a filmben, mint Eperjes Károly, Pogány Judit, Rékasi Károly, Détár Enikő, Haumann Péter, Molnár Piroska és Hirtling István.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások