Sok támogatást kap az androidos Ouya konzol

Sok támogatást kap az androidos Ouya konzol

2012. augusztus 12. 09:51, Vasárnap
Az Ouya fejlesztőinek sikerült - a Kickstarter platformon - több mint 63 000 támogató segítségével közel 8,6 millió dollárt összegyűjteniük. Ezzel ez a második legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés.

"Nagyon hálásak vagyunk ezért a túláradó támogatásért. Ezek az összegek olyan emberektől érkeztek, akik időben felismerték a koncepciónkat és hisznek benne" - köszönte meg a beérkező támogatásokat Julie Uhrman, az Ouya vezérigazgatója. Az új konzol egyrészt az alacsony árával tűnhet ki a mezőnyből, valamint azzal, hogy az Android mobil platformra épül. A készülék a tervek szerint mindössze 99 dollárba kerül majd, a hozzá beszerezhető játékok pedig kivétel nélkül ingyenesek lennének. A projekt meghonosíthatja a hackermentalitást a potenciális fejlesztők és felhasználók körében, ennek érdekében minden vásárló automatikusan hozzáfér majd a fejlesztői kithez, hogy azonnal nekiláthasson újabb programok készítésének.

Uhrman elmondta, hogy az ötlet lényege, hogy ötvözzék az Android nyitottságát és a televíziókat. Az elképzelés számos fejlesztő érdeklődését felkeltette, az egyik legnagyobb támogatónak a Square Enix cég számít. Az eszköz a Tegra 3-ra épül majd, ami a szakember szerint kellően erős a játékok futtatásához. A projektet támogatók jövő márciusban kapják meg a készülékeiket. Az első konzolok megalkotása után a megfelelő tartalomkínálat is létrejöhet, mivel a Square Enix mellett felbukkant a Mojang is, amely bejelentette, hogy elkészíti a Minecraft Ouyán futtatható változatát.

Az új eszköz azonban nem csak a játékok miatt lehet népszerű, számos videó- és zenei szolgáltatás képviselői jelezték, hogy együttműködnek az Ouya fejlesztőivel. Ha a sikertörténet folytatódik, akkor a Sony, a Nintendo és a Microsoft komoly vetélytársat kaphat. Az új konzol fejlesztői közül kiemelkedik Yves Behar neve, aki annak idején az OLPC (One Laptop Per Child) projekten is dolgozott, de ugyanígy említésre érdemes Ed Fries, aki az eredeti Xbox konzol csapat tagja volt, míg Julie Uhrman az IGN digitális disztribúcióért felelős alelnökeként tevékenykedett.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások