Ókorban játszódó fantasy sorozat készül

Ókorban játszódó fantasy sorozat készül

2012. augusztus 13. 13:03, Hétfő
Ókori Egyiptom, varázslatok, szörnyek és istenek, no meg persze a szépséges Kleopátra - ezekről, és még sok minden másról szólna a Cleopatra című tévésorozat, persze ha megvalósul.

Meglepő projektet vásárolt meg az amerikai NBC csatorna. A tévéadó vezetői ugyanis megrendelték Michael Seitzman író ötlete alapján a Cleopatra című sorozatot, ami csak azért meglepő, mert a nagyobb csatornák elég ritkán foglalkoznak kosztümös szériákkal, melyeknek csak töredéke szokott sikert aratni az országban. A Cleopatrában viszont meglehetősen bízhat az NBC, ugyanis egy másik csatornával licitált a jogokért, s végül olyan szerződést kötött a készítővel, melynek értelmében, ha nem forgatnak pilotot azz ősszel elkészülő szkriptből, büntetést fizetnek neki. (Ez utóbbi pár százezer dollártól akár több millióig is terjedhet.)

A 45 éves írónak nem ez az első próbálkozása a sorozatok világában, az elmúlt 4-5 év mindegyikében eladott a nagyobb csatornáknak egy-egy sorozatötletet, azonban ezek közül csak három érte meg a pilotfázist. A pilotok leforgatását követően azonban sem az idei Americanából, sem a 2009-es Empire State-ből, sem az ugyancsak 2009-es House Rules-ból nem lett sorozat. Seitzman egyébként korábban mozifilmekkel szerzett magának ismertséget, három film szkriptjét jegyzi, A nagy dobásét, az Itt a földönét, valamint a Kőkemény Minnesotáét.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások