Minden fronton lebőgés az új Pókember

Minden fronton lebőgés az új Pókember

2012. augusztus 15. 17:10, Szerda
Nem csak Amerikában, hanem idehaza is csalódást keltően szerepel a mozikban a Pókember-filmsorozat rebootja. Sőt, még a nemzetközi bevételek sem érik el a harmadik epizód bevételeit.

Többek között A csodálatos pókember mozis teljesítménye, illetve a nyitónapi, valamint az első hétvégi produkciója is arra mutatott rá, hogy a hollywoodi közönségfilmek sorsa szinte a bemutató első (pár) napján eldől. A csodálatos pókember kezdéséről többször írtunk, s már akkor kiderült, hogy a reboot nem elég, hogy nem ismétli meg az előző epizódok sikerét, de még csúnyán alul is fogja múlni azok szereplését, a 3D-s jegyárak ellenére is.

A 230 millió dollárból készült képregény-feldolgozás Amerikában hatodik hete látható, azonban hétvégi 2 milliós bevételével is csak 255 millió dollárnál tart, s sokkal tovább nem is fog eljutni. Természetesen a későbbiekben a lakossági piacon még bőven szerezhet bevételt a film, de a fenti számok azt jelentik, hogy a Sony stúdió, mely reklámokkal együtt 300 millió dollárt költött a filmre, az amerikai vetítésekből csak 130-150 milliót fog viszontlátni, vagyis a kelleténél lassabban fog megtérülni a befektetés. (Az első három epizód az olcsóbb jegyek és a 2D korában 404, 374 és 337 millió dollár amerikai bevétellel zárt.)

A nemzetközi helyzet nem fokozódik, hanem egy fokkal jobb, hiszen a reboot már 435 millió dollárnál tart, a világon Nagy-Britanniában, Japánban és Dél-Koreában szerepelt legjobban a film, 39, 38 és 36 milliós bevételt produkálva. Itthon nem ért nyomába sem A sötét lovag: Felemelkedésnek, sem A bosszúállóknak - előbbit pár nap alatt többen látták, mint A csodálatos pókembert egy hónap alatt (113 956). A 435 milliós nemzetközi bevétel ugyan az eddigi legalacsonyabb nézőszámot jelenti, de azért túlszárnyalta az első két rész ugyancsak 400 milliót meghaladó Amerikán kívüli számait, azonban a harmadik epizód 554 milliója egyelőre elérhetetlennek tűnik.

A nagy kérdés, hogy ezek után az első részéhez képest a Sony mennyivel fogja lefaragni a tervezett A csodálatos pókember 2 költségvetését?

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások