Toshiba újdonságok az IFA kiállításon

Toshiba újdonságok az IFA kiállításon

2012. augusztus 31. 15:37, Péntek
A japán cég 4K felbontású és okostévékkel, új ultrabookokkal, Windows 8-as eszközök széles választékával jelentkezett. Mindezeket új felhőszolgáltatása köti össze.

A Toshiba idén is felvonultatja TV, PC valamint tablet újdonságait Berlinben az IFÁ-n, a cég több mint 160 terméket mutat be a standján. Bejelentették Quad Full HD (4K) felbontású tévékészülékeiket, amelyek akár 213 centiméteres méretben is elérhetőek. A Quad Full HD tévék képminőségéről az extrém felbontáson túl a CEVO ENGINE 4K processzor gondoskodik. A TL938 és RL938 terméksorozatú okostévék Full HD, 1920x180p felbontású szélesvásznú LED paneleket rejtenek, Wi-Fi vezérlőt és Intel WiDi kompatibilitást is fel tudnak mutatni, aminek köszönhetően könnyen és gyorsan férnek hozzá az online vagy a notebookunkon tárolt tartalmakhoz. Webböngészővel és Skypepal (utóbbihoz kamera szükséges) is felszereltek a tévék, de USB-s merevlemezzel videorekorderként is megállják a helyüket. A tévé vezérlését androidos app segítheti, amellyel okostelefonunkról vagy tabletünkkel tudjuk átvenni az irányítást. A TL938 sorozat 3D kép megjelenítésére is alkalmas aktív szemüveg révén, amelyet a Toshiba külön kínál.


A WL968 készülékeknél a társaság a stílusos kialakításra helyezte a hangsúlyt. A szupervékony kávájú tévék tervezésébe a JACOB JENSEN is közreműködött, a készülékekhez pedig négy darab (passzív) szemüveget csomagol a Toshiba az azonnali 3D élményhez. Az akár 139 centiméteres képátlóval is megvásárolható tévék képesek 2D tartalomból is 3D élményt előállítani. A cég egyébként tagja lett a Smart TV Alliance igazgatótanácsának.

A cég MediaGuide alkalmazása okostévés vezérlőpulttá alakítja az Android táblagépeket. A közösségi hálózatokkal való integráció lehetővé teszi, hogy barátainkkal is könnyen megosszuk, milyen műsort nézünk vagy javaslunk. Az alkalmazás segítségével emlékeztetőket is létrehozhatunk, sőt a műsorok felvételét is elindíthatjuk, amennyiben van merevlemez csatlakoztatva az okostévénkre. Az elektronikus programfüzet mellett az alkalmazás rengeteg informácóval is szolgál a műsorokról, és lehetővé teszi a tematikus böngészést is műfaj vagy például színész alapján.


Toshiba WL968

Szintén újdonság a Satellite U920t Windows 8-as ultrabook, amely könnyedén táblagéppé alakítható. A cég közleménye szerint 12,5 hüvelykes, széles betekintési szögeket kínáló multi-touch kijelzővel bír, és használhatóságát fokozza a rendkívül gyors bekapcsolási idő. Megjelent nagyobb testvére, a 14 hüvelykes Satellte U940 modell is, amelynél a megnövelt teljesítményű integrált grafikát HDMI és két USB 3.0 port egészíti ki. A két új Ultrabookhoz egy harmadik is csatlakozik az U840W formájában, amely a világ első mozivászon formátumú kijelzőt használó Ultrabookja, 21:9-es képpel. A moziélmény a harman/kardon hangszórókkal lesz teljes, amelyeknek hangzását az SRS Premium Sound 3D technológia javítja. Ezen túlmenően a Toshiba egyedi megoldása lehetővé teszi, hogy 9 különböző munkaterületet hozzunk létre a szélesvásznú kijelző maximális kihasználásra érdekében. A három új Ultrabook mellett a cég megkezdte PC-kínálatának megújítását a Windows 8 érkezésére. Az LX830 egy 23 hüvelykes érintőképernyős monitorral egybeépített all-in-one PC az otthoni internetezés és videózás számára, míg a Satellite P845t laptop szintén érintőkijelzőt kapott.


A vállalat all-in-one PC-je

Az IFA 2012 alkalmából a Toshiba új tabletekkel is jelentkezik. A hibrid Ultrabookok mellett a társaság két új Android tablettel is készült. Az AT300 egy 10,1 hüvelykes modell Android 4.0 operációs rendszerrel, amelyet NVIDIA Tegra 3 chip hajt meg. Vastagsága 9 mm, de oldalán elfért a teljesméretű és micro USB, micro HDMI port, Wi-Fi és Bluetooth 3.0 rádiós interfészek, és egyes modellekben 3G modem is. A másik új tablet, a Toshiba AT270 egy 7,7 hüvelykes, AMOLED-del szerelt táblagép, szintén Android 4.0 platformmal és NVIDIA Tegra 3 chippel. Kisebb méretének és az energiahatékony kijelzőnek köszönhetően az AT270 igazán hordozható és hosszú üzemidőre képes, miközben micro USB, micro SD portja valamint Wi-Fi és Bluetooth rádiós vezérlői gondoskodnak a sokoldalúságáról is.

Toshiba AT 270

A Toshiba 3D Sound Bar SB1 – SBK1 hangszórók célja a Toshiba tévék hangzásának kiteljesítése. A kompaktabb Toshiba Mini 3D Sound Bar, SBM1W mélynyomóval van felszerelve, a hangrendszer Bluetooth interfészen keresztül kapcsolódni tud okostelefonokhoz és számítógépekhez. A Camileo család három Full HD videokamerával bővült. A CAMILEO BW20 egy ellenálló, komapkt és vízálló sportkamera, míg a CAMIELO S40 egy vékony és könnyű, álló markolattal bíró kamera, amely elfér a zsebben. A CAMILEO X150 klasszikus kialakítású kamera, 10-szeres optikai zoommal. A Toshiba projektorkínálata is gazdagodott, az NHX21A és NHW22A legfontosabb jellemzői közé tartozik a hosszabb, akár (gyári adat szerint) 20 ezer órát is elérő élettartam.

A cég számára logikus lépés különféle termékei kombinálása a digitális szórakoztatóelektronika, az energiagazdálkpdás és az intelligens elektromos hálózatok területeiről. A vállalat úgy látja, egyre nagyobb kereslet mutatkozik a vevők részéről olyan megoldások iránt, amelyek kényelmesebbé teszik ottoni életüket, miközben energiaszámláikat is csökkenteni tudják. A cég háztartási energiamenedzsment szolgáltatása vizualizációval és távirányítással bír, ami PC-vel, tabletel, okoselefonnal vagy akár okosévékkel is lehetséges. A felhasználók így távolról is hozzáférhetnek az intelligens otthonvezérléshez.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások