Nokia Lumia 820 és 920, HTC Accord

Nokia Lumia 820 és 920, HTC Accord

2012. szeptember 3. 14:15, Hétfő
Egyszerre három okostelefon is befuthat a még meg sem jelent Windows Phone 8 alá, ebből kettő a Nokia rendezvényén, egy pedig a HTC jóvoltából mutatkozna be, amely így a Beats Audio technológiát is elérhetővé tenné a platformon.

Augusztus utolsó napjaiban, a berlini IFA elrajtolását követően, szivárogtak ki az újabb információmorzsák és felvételek, amelyek hitelességéről ugyan heves vita bontakozott ki, a jól értesültek szerint azonban ma már nagyjából megbízható adatokkal dolgozhatunk. Eszerint a Nokia két, a HTC pedig három készülékkel fogadja a Windows Phone 8 operációs rendszert, bár utóbbi esetében egyelőre csak egy változatról tudunk részleteket.


A Nokia a szeptember 5-re beharangozott saját rendezvényén várhatóan két fontos okostelefonról rántja majd le a leplet, ezek pedig sorrendben a Lumia 820 és 920, kódnevükön Arrow és Phi. Mindkét példányról megjelentek már képek a Twitteren, bár ezek sokak szerint rajongói felvételek, semmi közük a valós termékekhez, mások azonban azt emelik ki, hogy meg kell várnunk a hivatalos bejelentést, mielőtt végkép elvetjük a képeket. Az Arrow esetében más források is kiadtak egy meglehetősen homályos képet, ennél azonban talán fontosabb, hogy a készülék 4,3 hüvelykes kijelzővel érkezik, nagyobbik testvére, a 920, pedig 4,5 hüvelykes érintőképernyővel jelenik majd meg.


A HTC három eltérő példányon dolgozik, ezek a teljes szegmenst lefedik majd, a belépő szintű Rio, a középkategóriás Accord, valamint a csúcskategóriás Zenith révén. Az Accord esetében már ismerjük a hardveres specifikációt, eszerint a készülék 4,3 hüvelykes, 720p felbontást támogató Super LCD 2 kijelzővel fut majd be, amelyet 1,5 GHz-es ikermagos Snapdragon S4 chip, 8 megapixeles hátoldali kamera, NFC, microSD, továbbá minden bizonnyal 1 GB RAM és 8 vagy 16 GB-os belső tároló egészít ki.

A gyártó a hírek szerint a Beats Audio technológiát is mellékeli készülékeihez, amely így elsőként lesz elérhető a WP-platform alatt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások