A Sharp minden ágazata veszteséges

A Sharp minden ágazata veszteséges

2012. szeptember 4. 23:53, Kedd
Az egykor szebb napokat látott Sharp részvényei 13 százalékkal zuhantak pénteken, majd újabb hattal tegnap, miután egyik csapást a másik után szenvedte el a cég.

A Sharp mindhárom ágazata, a tévé-, a képernyő- és a napelemgyártás is veszteséges, a vállalat 250 milliárd jen (3,2 milliárd dollár) veszteséget vár a 2013 márciusában végződő üzleti évre. Emellett 1,25 ezer milliárd jen adóssággal vesződnek − júniusban a cég készpénze és forgóeszköz-állománya nem fedezte esedékes hiteltörlesztési kötelezettségeit. A vállalat szóvivője elismerte, hogy a márciusban tervezett papíronkénti 550 jennél olcsóbban értékesíthetik a Sharp 9,9 százalékát a tajvani Foxconn-nak, mivel azóta egyharmadára esett a japán vállalat részvényeinek ára.

A két cég vezetőinek ezzel kapcsolatos múlt heti találkozója eredménytelenül zárult − a Foxconnt bizonyára aggasztja, hogy egyelőre nem látni a Sharp mélyrepülésének végét. Ez utóbbit még meredekebbé teheti, hogy az S&P tegnap a bóvli kategóriába süllyesztette a japán cég adósságára adott besorolását.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások