Digitális toll is jár a Sony új e-könyv olvasójához

Digitális toll is jár a Sony új e-könyv olvasójához

2012. szeptember 5. 09:52, Szerda
A Sony Reader PRS-T2 egyaránt vezérelhető az érintőképernyőn keresztül és a mellékelt digitális toll segítségével. A készüléket integrálták a Libri nemzetközi rendszerébe is.

Az új modell nem sokban különbözik elődjétől, a Sony Reader PRS-T1-től. A 17,3 x 11 x 1 cm méretű és 160 gramm súlyú e-könyv olvasó 6 collos, 800 x 600 képpontos felbontású E-Ink Pearl kijelzőt kapott. Beépített memóriája 1,3 GB, de SDHC memóriakártya segítségével bővíthető. A PRS-T2 támogatja a 802.11b/g/n-s WLAN-szabványt, továbbá az Epub, a PDF és a TXT fájlok használatát. Az Adobe digitális másolásvédelmével látták el, s képes a tartalmakat továbbítani a Facebookra és az Evernote szolgáltatásra. Rendelkezik továbbá 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval és integrált MP3-lejátszóval is.


Az érintőképernyő az infra technikának köszönhetően az ujjunk mellett gyakorlatilag bármilyen tompa végű eszközzel használható. A Sony digitális tollat mellékel a termékhez. A kijelző alatt elhelyezett gombok jól kezelhetők, az e-könyv olvasó akár egy kézzel is megtartható és közben lapozni is lehet anélkül, hogy minden egyes alkalommal az érintőképernyőt kellene igénybe venni. Az egyes oldalak közötti váltás mindössze fél másodpercet vesz igénybe. A könyvek akár USB-porton keresztül a PC-ről, vagy a memóriakártyák segítségével is áttölthetők. A menü jól áttekinthető, ki kell emelni a jegyzettömb funkciót, a jó PDF-kezelést és az integrált szótárat.


A Sony Reader PRS-T2 (jobb oldalt) kompaktabb, könnyebb a Kindle Touchnál

Összességében elmondható, hogy a Sony Reader PRS-T2 könnyebb és vékonyabb az Amazon Kindle Tocuh készülékénél. Az új modell már kapható, fehér, fekete és piros színben rendelhető meg, bevezető ára pedig 140 euró.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások