Csapást mérhet a Samsungra az Apple

Csapást mérhet a Samsungra az Apple

2012. szeptember 10. 06:50, Hétfő
Az Apple csökkentette memóriachip-megrendeléseit a Samsung Electronicstól, amely az amerikai cég legfontosabb termékei, az iPhone, az iPad és az iPod gyártásának fő beszállítója volt az elmúlt időszakban − jelentette a Reuters az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva.

A koreai elektronikai vállalat DRAM és NAND memóriachipekkel, mikroprocesszorokkal és lapos képernyőkkel látja el az Apple-t, ám az amerikai vállalat változtatni kíván ezen. Az új iPhone-ok alkatrészeinek gyártói között még mindig fontos helyet foglal el a Samsung − állítja a Reuters forrása, cáfolva a Korea Economic Daily napilap értesülését, amely szerint az új modellek előállításában már nem számítanak a régi partnerre. Helyette a japán Toshiba és Elpida Memory, illetve a koreai SK Hynix lép be memóriachip-szállítóként. Korábbi információk szerint az − egyébként csődben lévő − Elpida DRAM chipjeinek több mint felét az Apple-nek értékesíti.

A hírügynökség informátora cáfolta, hogy a fejleménynek köze lenne az amerikai és a koreai vállalat csikorgó viszonyához − a két elektronikai óriás a világ tíz országában perelte be egymást szabadalomsértési váddal. Az Apple állítólag már a jogi háború előtt elhatározta, hogy a több lábon állás jegyében diverzifikálja, kiszélesíti beszállítói bázisát. A döntés mindenesetre újabb csapást mérhet a Samsungra, amelyet a múlt hónapban 1,05 milliárd dollár kártérítésre kötelezett egy amerikai bíróság az Apple termékeinek lekoppintása miatt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások