Kitűzték a jövő év egyik legsikeresebb filmjének hazai bemutatóját

Kitűzték a jövő év egyik legsikeresebb filmjének hazai bemutatóját

2012. szeptember 14. 20:03, Péntek
Idén Az éhezők viadalánál Amerikában csak A bosszúállók és A sötét lovag: Felemelkedés volt sikeresebb, a negyedik helyen lévő A csodálatos pókember bevételei messze elmaradtak a tinifilmtől.

Az idei év egyik nagy sikerfilmjének számít Az éhezők viadala, mely a tinilányok rohamának köszönhetően könnyedén taszította le a könyvadaptációk trónjáról az Alkonyat, valamint a Harry Potter-sorozatot is - már, ha az amerikai bevételeket nézzük. Ezt többek között annak is köszönhető, hogy nem csak a könyvolvasók nézték meg a filmet, hanem többek között a viszonylag jó kritikáknak köszönhetően a "mezei" mozinézők is. A 408 milliós amerikai bevétellel a film minden idők legsikeresebb alkotásainak toplistáján a 13. helyig jutott el, a Pókember elég, de a Toy Story 3 mögé, s nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy megmondjuk, a folytatás, Az éhezők viadala: Futótűz 2013-ban ugyancsak bankot fog robbantani.

Az éhezők viadala: Futótüzet itthon, akárcsak az első részt, a Fórum Hungary fogja forgalmazni. Már azt is lehet tudni, hogy mikor kerül sor a hazai bemutatóra: 2013. november 22-én, tehát világpremierben lehet részünk. A tervezett és minden bizonnyal elkészülő harmadik, és befejező negyedik rész, vagyis Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész és Az éhezők viadala: A kiválasztott 2. rész 2014 és 2015 novemberében fog moziba kerülni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások