Felvásárlások előtt áll a Yahoo!

Felvásárlások előtt áll a Yahoo!

2012. szeptember 16. 20:36, Vasárnap
A óriáscég eladja a tulajdonában lévő Alibaba-részvények felét és az így befolyó összeget várhatóan felvásárlásokra fordítja majd.

A tranzakciónak köszönhetően a Yahoo! 7,6 milliárd dolláros bevételhez jut. Az összeg részét képezi az az 550 millió dollár is, amit az Alibaba a két cég közötti licencmegállapodás miatt fizet ki a vállalatnak. A részvények eladását hivatalosan szeptember 19-én jelentik majd be, az üzletben részt vesz a Silver Lake és a DST Global Temasek Holdings is. Az adózás után a Yahoo!-nál 4,5 milliárd dollár maradna, azonban a pénzt rövid időn belül befektetné a cég.

Az Alibaba.com a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi platformja. A társaság tulajdonában van a Taobao nevű aukciós portál és a Yahoo China is, ami az Alibaba 2005-ben vásárolt meg a Yahoo!-tól. Cserébe a konszern egy milliárd dollár értékben vásárolt részvényeket. A Financial Times értesülései alapján a Yahoo! számos online vállalkozást felvásárolhat a közeljövőben, ezek között lehet a Hulu, a Pinterest, a Flipboard, a Weather Channel és a WebMD. Ugyanakkor korábban a lehetséges felvásárlási célpontok között szerepelt a Flipboard és a Pubmatic is.

Marissa Mayer vezérigazgató szeretné megmenteni a céget, kinevezése után számos változtatást eszközölt és közölte, hogy elsősorban a Yahoo! szolgáltatásaira (e-mail, kereső, Flickr, reklámkiszolgálás) akar összpontosítani, de emellett a termékinnovációt és a fejlesztéseket is ösztönözné. A jövőben folyamatosan növelné a fejlesztők számát, a Flickr csapatában például kétszer annyi fejlesztő dolgozhat majd, mint korábban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások