Ilyen lett Spielberg amerikai elnökös filmjének előzetese

Ilyen lett Spielberg amerikai elnökös filmjének előzetese

2012. szeptember 15. 20:05, Szombat
Megérkezett Steven Spielberg új filmjének, a novemberben bemutatásra kerülő Lincolnnak az első előzetese, s már el is lehet játszani a kérdéssel, hogy hány Oscar-díjra fogják jelölni az alkotást.

Pár napja már láthattunk majdnem fél percet Steven Spielberg idei filmjéből, a Lincolnból, most pedig már majdnem két és fél percben vehetjük szemügyre, hogy mit kínál nekünk novemberben az egyik legismertebb hollywoodi rendező. A Daniel Day-Lewis főszereplésével készült Lincoln előzeteséből nem kell sokat megnéznünk, hogy azonnal az Oscar-díjra gyártott filmek közé soroljuk az alkotást. Ennek megfelelően valószínűleg nem nyerne sokat a fogadóirodáktól az, aki most tenne pénzt arra, hogy a film, illetve az eddig rendezőként hétszer jelölt és kétszer nyerő Spielberg, valamint a már négy jelöléssel és két végső sikerrel rendelkező Day-Lewis is megkapja az esélyt arra, hogy Oscart nyerjen.


De persze érdemes azt is megemlíteni, hogy a Lincoln forgatókönyve az adaptált szkriptek kategóriájában indulhatna az Oscarért versenyben, ugyanis a film egy részét Doris Kearns Goodwin könyve, a Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln alapján készítette Tony Kusher, akinek ez a második mozis forgatókönyve - az elsőt, a Münchent is Spielbergnek írta, természetesen Oscar-jelölés járt érte.

Talán mondanunk sem kell, hogy a Lincoln zeneszerzője az a John Williams, aki már 47 Oscar-jelölés tulajdonosa, s 5 alkalommal győzedelmeskedett is. (2006 óta idén jelölték először, akkor kétszer, Spielberg két 2011-es filmjéért.) Mint ahogy az operatőr is Spielberg megszokott "embere" lesz, Janusz Kaminski. aki öt Oscar-jelölés és két aranyszobor birtokosa.

Már csak az a kérdés, hogy a neves mellékszereplői gárdából (Sally Field, David Strathairn, James Spader, Hal Holbrook, Tommy Lee Jones) kiket fog kiemelni az Akadémia?

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások