Itthon nem kerül moziba az év egyik legjobban várt scifije

Itthon nem kerül moziba az év egyik legjobban várt scifije

2012. szeptember 22. 15:03, Szombat
Hiába dicsérik agyon a kritikusok a Dreddet, az ultraerőszakos képregény-adaptáció teljesen hidegen hagyja az amerikai közönséget, s talán épp ezért itthon sem fog mozikban bemutatásra kerülni.

Sajnos beigazolódott a papírforma, s itthon nem fog bemutatásra kerülni a mozikban a Dredd 3D. Mondhatnánk azt, hogy jelen állás szerint (mondjuk is, hiszen még bármi történhet), azonban abban sem nagyon lehet bizakodni, hogy a film amerikai sikerének köszönhetően meglódulna a hazai forgalmazás szekere, hiszen azt már több hete tudni lehetett, hogy a tegnap bemutatott Dredd az USA-ban sem fogja megváltani a világot, s csak viszonylag alacsony bevételt fog elérni.


Mindez azért sajnálatos, mert Pete Travis filmje, mint arról már többször beszámoltunk, remek kritikákat kapott, sem scifiket, sem képregény-adaptációk, sem feldolgozásokat nem szoktak általában annyira dicsérni, mint a Dreddet. Bár tény, hogy nem egy kritikában kiemelték, hogy a film leginkább a képregényfilmek kedvelőinek fog bejönni, a mainstream közönségnek kevésbé. Nos, a mainstream vonalat képviselők véleményéről valószínűleg nem is fogunk tudomást szerezni, hiszen a film a hétvégén várhatóan 6 millió dollár bevételre számíthat Amerikában, s ha ott megbukott, itthon valószínűtlen, hogy kasszasiker lehetne.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások