Windows RT - gondok vannak a nyomtatók támogatásával

Windows RT - gondok vannak a nyomtatók támogatásával

2012. október 24. 14:40, Szerda
Ismét olyan információk bukkantak fel a Microsoft új operációs rendszerével kapcsolatban, amelyeknek aligha örülhetnek a cég redmondi központjában.

Úgy tűnik, hogy komoly meghajtóproblémákkal küzd a Windows 8 és a Windows RT. Október elején arról írtunk, hogy az Intelnek súlyos nehézségei vannak az új Atom CPU-k energiamenedzselési meghajtóprogramjainak elkészítésével. A szoftver elengedhetetlen a processzorok hatékony működésének biztosításához és csak a segítségükkel biztosítható az adott készülékek hosszú üzemideje.

Most hasonló hír látott napvilágot, a PC World ugyanis kiderítette, hogy a Windows RT operációs rendszer közel sem fog minden nyomtatóval együttműködni. A Hewlett-Packard és a Dell is nyilvánosságra hozta a kompatibilitási listáját, ami nagyon hasznos lehet a felhasználóknak. A dokumentumokból látható, hogy az ARM chipekhez készült Windows 8 verzió a legtöbb nyomtatót egyáltalán nem támogatja majd.

A HP listáján 200 LaserJet- és ColorJet-modell szerepel, ezek közül csupán 34 működik együtt zökkenőmentesen a Windows RT-vel. A többi eszköz vagy korlátozottan, vagy egyáltalán nem támogatja az új operációs rendszert. Az x86 alapú Windows 8 változatokkal ugyanakkor a készülékek többsége teljesen kompatibilis. A Dell nyomtatói esetében hasonló a helyzet. A listán szereplő 110 termékből csupán 32 támogatja zökkenőmentesen a Windows RT-t.

Nathan Brookwood, az Insight 64 vezető elemzője elmondta, hogy ez a jelenség más hardvereknél is megjelenhet. Ennek egyik oka, hogy a gyártók azt remélik: így vehetik rá a felhasználókat az új modellek megvásárlására. A Microsoft tud a problémáról, amely főként az új v4-es nyomtatómeghajtó-architektúra miatt alakult ki és igyekszik mindent elkövetni azért, hogy javuljon a helyzet, azonban a fő felelősnek inkább a gyártók számítanak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások