Máris megvan az új Star Wars-mozifilm írója

Máris megvan az új Star Wars-mozifilm írója

2012. november 10. 12:03, Szombat
Oscar-díjas írót szerződtetett a Disney a hetedik Star Wars-mozi forgatókönyvének megírására. Azt még nem tudni, hogy a történet miről fog szólni, de úgy tűnik pár évtizeddel az eredeti trilógia után játszódik,

Pár napja a Vulture röppentette fel a hírt, melyet tegnap a Deadline meg is erősített: Michael Arndt fogja írni a hetedik Csillagok háborúja-mozifilm forgatókönyvét. A lap azt is hozzátette a hírhez, hogy eredetileg az volt a terv, hogy Arndt csak a több forgatókönyvíró egyike lenne, de jelen állás szerint teljesen egyedül fog dolgozni a szkripten.

Az író azzal szerezte meg a megbízást, hogy pár hónapja a stúdió felkérésére nem csak egy filmhez, hanem már eleve egy trilógiához adott be egy 40 oldalas vázlatot a Lucasfilmnek. Michael Arndt eddig két bemutatásra került mozifilm szkriptjét jegyezte: az első a Család kicsi kincse volt, melyért 2007-ben rögtön Oscar-díjat is kapott, ezt pedig a Toy Story 3-é követte. Azóta megírta az Oblivion című scifit, melyet 2013-ban mutatnak be Tom Cruise főszereplésével, s ő készítette Az éhezők viadala második részének (premier szintén 2013-ban), valamint a Phineas és Ferb mozis verziójának forgatókönyvét is (premier 2014-ben.)

A Vulture forrásai szerint egyébként a Disney azt tervezi, hogy visszahozza Luke Skywalkert, Leia hercegnőt és Han Solót is - természetesen idősebb kiadásban, az eredeti színészek részvételével, akik bár egyelőre még nem rendelkeznek szerződéssel, de informálisan már jelezték, hogy szívesen visszatérnének.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások