Január végén jön a BlackBerry 10

Január végén jön a BlackBerry 10

2012. november 13. 19:55, Kedd
A mobil platformok versenyében botladozó RIM bejelentette, hogy január 30-án mutatják be a nagyközönség előtt az új szoftvert, amelyet rögtön két okostelefon is követ majd. Van mit javítani a cég háza táján.

A hivatalos közleményből megtudhatjuk, hogy a január 30-i bemutatóra a világ több pontján egyszerre kerül majd sor, ám a részleteket egyelőre megtartják maguknak, így egészen a rendezvényig kell majd várnunk azokra. Az illetékesek nagy reményeket fűznek a bemutatkozáshoz, ám lemaradásuk egyre nő.

A kanadai RIM legutóbb ugyan a vártnál némileg jobb negyedéves eredményt közölt, ez azonban nem feledteti, hogy egyre kevésbé tudnak lépést tartani a szegmens új vezető erőivel. A képet tovább rontja, hogy saját táblájuk forgalma és népszerűsége minden próbálkozásuk ellenére egyenesen kudarcként értékelhető, így ezen a területen nincs sok esélyük egy sikeres előretörésre. A vezetőség azonban továbbra is optimista a BlackBerry 10 jövőjét illetően, ezért is tulajdonítanak nagy jelentőséget a bemutatónak.


A január 30-án esedékes rendezvényen megismerhetjük majd az új szoftvert, amely egyszerre több régióban rajtol el. Itt kiemelik a navigációt és az appok megnyitását megkönnyítő BlackBerry Flow, valamint az üzenetekért, értesítőkért és a naptárért felelős Hub opciót, a listát pedig kiegészíti a gépelést optimalizáló Keyboard, és a személyes és munkahelyi appokat, folyamatokat és beállításokat szétválasztó Balance szoftvert. A további részleteket az alábbi oldalon vehetjük szemügyre, bár itt még bőven maradtak kérdések. A hardveres oldalon annyit tudunk, hogy két okostelefon mutatkozik majd be az operációs rendszerrel együtt, ezekről egyelőre mélyen hallgatnak.

A nyilvános szektorban történő, vagyis a kormányzati felhasználáshoz szükséges licenceket már beszerezték (erre első alkalommal került sor a tényleges megjelenés előtt), bár itt is szembe kell nézniük a ténnyel, hogy a riválisok (elsősorban az Android) egyre komolyabb kihívást jelentenek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások