Windows Phone 7.8 részletek a Nokiától

Windows Phone 7.8 részletek a Nokiától

2012. november 18. 13:58, Vasárnap
Állítólag a finn gyártótól szivárgott ki az a prezentációs anyag, amelyben a Windows Phone 7.8 főbb újításait vehetjük első alkalommal közelebbről szemügyre, a lista pedig kisebb meglepetést is kínál.

Kínai forrás szellőztette meg a képet, amely állításuk szerint egy nokiás prezentációs anyagból származik, ezen pedig most először sorolják fel részletesen a korábban megjelent készülékekre szánt frissítés érdekesebb újításait. Jóllehet hivatalos megerősítés még mindig nincs, az új kezdőképernyő mellett végre további információkat is kapunk.

Azt eddig is tudtuk, hogy a Windows Phone 7.8 (amely a WP 7.5 frissítéseként jelenik majd meg) a korábban megjelent okostelefonokon lesz elérhető, ami azért szükséges lépés, mert a WP8 kizárólag az új fejlesztésekre jelenik meg. Értelemszerűen ez utóbbiból emelnek át néhány fontosabb funkciót, hogy a korai beszerzés mellett döntők se maradjanak minden újítás nélkül, őket pedig egy megújult kezdőképernyő (Start Screen) fogadja majd, amely a maga három különböző változatával itt is lehetővé teszi az egyes csempék átméretezését. A kép szerint az Internet Explorer biztonsági frissítésekkel egészül ki, azonban maradnak a 9-es verziónál, vagyis radikális változásra itt nem számíthatunk.


A kinézetet 20 további séma segítségével szabhatjuk egyénire, vagyis még több szín lesz választható, ezzel egy időben pedig lehetővé válik az MP3-fájlok szerkesztése is, hogy saját ízlésünknek megfelelő csengőhangokat alakíthassunk ki. A lock screen szintén módosítható lesz, a WP8-hoz hasonlóan itt is kijelölhetünk egy-egy appot, amely a lezárt kijelzőn megjelenve értesít minket a fontosabb fejleményekről. A Nokia ezalatt saját alkalmazásait frissíti, elérhetővé válik a Bluetooth-on keresztüli fájlmegosztás, valamint a Contacts Transfer új változata is.

A Windows Phone 7.8 a várakozások szerint 2013 első negyedévében jelenik majd meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások