Megvan a következő három Star Wars-film írója

Megvan a következő három Star Wars-film írója

2012. december 17. 18:00, Hétfő
Nem csak az derült ki, hogy melyik hollywoodi író fogja készíteni a hetedik Star Wars-mozifilm forgatókönyvét, hanem a Disney leszerződtette a 8. és a 9. epizód íróit is.

Azt már korábban bejelentették, hogy Michael Arndt forgatókönyvéből fog elkészülni a Csillagok háborúja-sorozat 2015-ben bemutatni tervezett hetedik epizódja, de azóta több forrásból is megerősítésre került a Deadline információja, miszerint a 8. és 9. rész íróját is megtalálta a Lucasfilm. Jelen állás szerint Lawrence Kasdan és Simon Kinberg fog dolgozni a folytatásokon, melyek fő csapásvonalának meghatározásába George Lucas is beleszólást kapott. Sőt, a két író még produceri rangot is kapott a filmekben.

Kettejük közül minden bizonnyal Lawrence Kasdan ismertebb a szélesebb közönség előtt, hiszen ő olyan klasszikusok szkriptjén dolgozott, mint Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Több, mint testőr vagy A nagy borzongás, de persze a többség A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér írójaként emlékezhet a nevére. Simon Kinberg már a fiatalabb korosztályhoz tartozik, s közel sem biztató a filmográfiája, azonban munkái mennyiségéből látszik, hogy Hollywoodban nagyon kedveli. Kinberg többek között az alábbi filmekhez adta a nevét íróként: xXx2: A következő fokozat, Mr. és Mrs. Smith, X-men - Az ellenállás vége, Hipervándor, Sherlock Holmes és Kémes hármas, de ő dolgozott az X-Men: Days of Future Past szkriptjén is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások