Hatalmas siker Tarantino új filmje

Hatalmas siker Tarantino új filmje

2012. december 29. 19:01, Szombat
Elmúltak azok az idők, amikor Quentin Tarantino rétegfilmes rendezőnek számított. Mostani filmjeire már tódul a közönség, még akkor is, ha egy három órás westernről van szó.

Tény és való, hogy Quentin Tarantino a zseniális Kutyaszorítóban utáni második filmjével, a Ponyvaregénnyel már pályája elején letett az asztalra egy 100 milliós amerikai bevételt elérő rendezést, azonban ettől még nem vált kasszasikerek készítőjévé. Sem a Jackie Brown, sem a két Kill Bill-film, sem pedig a Grindhouse-os viccelődés nem érdekelte a szélesebb közönséget. Az áttörést 2009-ben a Becstelen Brigantyk hozta meg számára, mely nem elég, hogy 320 millió dollár bevételt eredményezett világszerte (120 millió Amerikában, 200 millió Amerikán kívül), még 8 Oscar-jelölést is begyűjtött.


Nos, nagyon úgy néz ki, hogy a rendező legújabb filmjére, a 165 perces Django elszabadulra (Django Unchained) hasonló sors vár, hiszen az eddigi díjátadókon nem szerepelt rosszul a film, a keddi premierje pedig máris 15 milliós bevételt produkált. Ez péntekre ráadásul már 42 millióra nőtt, ami 60 millió dolláros nyitóhetet jelez előre, s ez azt is jelenti, hogy a 100 milliós amerikai bevételi határt ismét gond nélkül fogja átlépni Tarantino.

Összesítésben a Django elszabadul 25-i teljesítménye minden idők ötödik karácsonyi bevétele, ami egy majdnem 3 órás, erősen korhatáros alkotástól remek teljesítmény. (Tavaly az ugyancsak karácsonyi, korhatáros A tetovált lány négy nap alatt ért el 15 millió dollárt, s még így is eljutott a 100 milliós határig.)

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások