Okostévéözönt mutatott be a Samsung a CES-en

Okostévéözönt mutatott be a Samsung a CES-en

2013. január 8. 17:56, Kedd
A Samsung a Smart TV-k új generációjával újított a alkalmából. Az LCD, plazma és OLED kijelzőóriások négymagos processzort és áttervezett kezelőfelületet kaptak, továbbá a régi tévék is felokosíthatók.

A Samsung ma bemutatta 2013-as TV-s termékpalettáját, melyek közül négy termék nyerte el a 2013-as CES Innovációs Díját. A Samsung UHD S9 kapta a legjobb innováció díját, míg három másik Samsung Smart TV – az F9500, az F8000 és az F7500 Smart LED TV – a forma és mérnöki munka (Design and Engineering) kategóriájának lettek díjazottjai. Az S9 UHD TV a cég szerint az otthoni szórakoztatás jövője, megalkotását az indokolta, hogy a fogyasztók érdeklődése egyre nő a 60 hüvelykes és nagyobb képernyőjű készülékek iránt. A világ legnagyobb, 110 hüvelykes UHD felbontású TV-je a HD vagy Full-HD tartalmakat UHD szintű képminőségre konvertálja. A szoftverek akadásmentes futattásáról négymagos processzor, a hangról háromutas, 2.2 csatornás, 120 Wattos hangrendszer gondoskodik.


A 85 collos 4K TV "időtlen dizájnnal" készült, ára 20 ezer dollár

A társaság OLED TV-je, az F9500 fénykibocsátó piros, zöld és kék alpixeleket tartalmaz, szükségtelenné téve a háttérvilágítást, így a fekete valóban éjsötét, a fehér pedig hófehér lehet. A kiemelkedő kontraszt a legsötétebb árnyékok, alakok, finom színek példátlan részletességű ábrázolását nyújtja. Az F9500 lehetővé teszi akár több Full HD-s tartalom egyazon képernyőn történő lejátszását. Ezt az opciót a Samsung 3D szemüvegeivel lehet kihasználni, melyek beépített sztereó hangszórókkal is bírnak.


Samsung F8000 LED TV

Az F8000 sorozat LED TV-i még élénkebb színeket, nagyobb kontrasztot és jobb képminőséget ígérnek mint korábban. Négymagos processzor van ebben is, így a felhasználók gyorsan ugrálhatnak az alkalmazások, online szolgáltatások és TV-műsorok között. Az F8000 46, 55, 60, 65 és 75 hüvelykes képernyőmerettel jelenik majd meg. Az F8500 plazmánál a mélyfekete színt emelik ki, és hogy natív támogatásban részesítik a HEVC kódolású tartalmakat. A készülékek 51, 60 és 64 hüvelykes változatban lesznek kaphatók. Utoljára a F7500 sorozat maradt, amely 46, 55 és 60 hüvelykes változatban lesz elérhető, az F8000-ben megismert négymagos processzort tartalmazza.


Mindegyik fent felsorolt tévére jellemző, hogy a Smart Hubnál három ablak segíti a fogyasztókat a különböző opciók kezelésében, az egyes fájlok kicsi bélyegképek formájában jelennek meg a tartalmak kiválasztásának megkönnyítésére. A szoftver zökkenőmentesen képes mozgatni a fájlokat a TV és a különböző kompatibilis eszközök között, így a televízión futó műsorok Galaxy táblagépeken vagy okostelefonokon is láthatóvá válnak. Amint létrejön a vezetéknélküli kapcsolat, a készülékek azonnal képesek képek és hangfájlok küldésére és fogadására. Az alkalmazások és egyebek öt dinamikus menüpontba rendeződnek: filmek és sorozatok, fotók, videók és zene, közösségi szolgáltatások és alkalmazások.


Javítottak az arcfelismerés pontosságán, illetve a hang- és mozgásvezérlésen. Utóbbival a felhasználók hétköznapi beszéddel kérhetik meg TV-jüket a filmek megkeresésére, egyszerűen csak a színész nevét, egy címet vagy műfajt megadva. A mozgásvezérlés immár felismeri a kétkezes mozdulatokat és pontosabban érzékeli a környezetet. A nézők ujjaikkal csippentést imitálva nagyíthatják a képernyőt, vagy egy ujjukkal mozoghatnak a Smart Hub panelei között. A régi vásárlókra is gondoltak, a 7-es sorozattól felfelé minden új Samsung Smart TV kompatibilis a Smart Evolution kiegészítővel, mely elérhetővé teszi legújabb hardveres és szoftveres fejlesztéseket. A 2012-es modellek számára elhozza az újratervezett Smart HUB-ot, a fejlettebb hang és mozgásvezérlést, valamint a négymagos processzort.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások