Ilyen a tökéletes 3D portré

Ilyen a tökéletes 3D portré

2013. január 23. 01:17, Szerda
Felipe Baeza vizuális művész megalkotta a tökéletes 3D képet, megalkotásához teljesen körbeveszi alanyát digitális fényképezőgépekkel.

A chilei művész profi állványzatának célja nem Mátrix-stílusú lassított effektek létrehozása, hanem olyan 3D alkotások készítése, melyeket kiterjesztett valóság (augmented reality) alkalmazásokban vagy 3D nézőkével lehet élvezni. Baeza 2003-ban kezdett el ezzel a technikával dolgozni, műveihez mind filmkamerákat, mind olyan Canon kompaktokat felhasznál, melyekre egy speciális firmware-t (Canon Hack Development Kit, CHDK) telepített.




A teljes kör mellett félkör megoldást is használ, illetve előbbit is kiterjeszti úgy, hogy különböző magasságokból, alulról és felülről is csinál fotókat. A megtekintésnél alkalmazott szoftvereket már régóta használja a Nintendo, ők kártyáikkal gazdagabb játéktartalmat nyújtanak.


A módszer ugyan a mai technológia határait feszegeti de megmutathatja, hogy egyszer a jövőben hogyan fognak kinézni a holografikus ábrázolású körbejárható családi emlékek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások