Samsung-nem, Sony-igen a Firefox OS-re

Samsung-nem, Sony-igen a Firefox OS-re

2013. február 28. 22:08, Csütörtök
A Mozillának sikerült felkeltenie több nagyobb gyártó érdeklődését az új mobil operációs rendszer iránt, ám a legnagyobb szereplő nem érdekelt a platformban. Ettől függetlenül látnak esélyt a sikerre.

A héten az MWC alatt jelentették be az érdekelt felek, hogy a Firefox OS az első körben egyszerre több országban (így hazánkban is), 17 különböző szolgáltató jóvoltából válik majd elérhetővé, partnereik között pedig olyan gyártók is megtalálhatók, mint az Alcatel, az LG, a ZTE, illetve a Huawei. A vezérigazgató, Gary Kovacs, szerint bőven van esély a sikerre, hiszen az elkövetkező években a piac is tovább szélesedik majd.

Beszédében a vezető elmondta, hogy újabb 2 milliárd ember lép fel hamarosan az internetre, ezzel pedig alaposan megugrik a hordozható készülékek és az azokon futó operációs rendszerek iránti igény. Nem valószínű, hogy 1, 2, vagy akár 5 cég is ki tudna elégíteni minden létező igényt, ezért van esélyük a sikeres bemutatkozásra és a megkapaszkodásra. A web mobilizálásában szeretnének fontos szerepet játszani, partnereikkel együtt pedig azon dolgoznak, hogy jövő év elejére minél több eltérő megoldás kerüljön a piacra. Az együttműködők tábora időközben tovább bővült, ám visszautasításban is volt részük.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Sony Mobile például jelezte, hogy a Telefonicával közösen gondolkodnak egy ilyen készülék kidolgozásán és piacra dobásán, amire jó eséllyel valamikor 2014-ben kerülhet sor. A munka már megkezdődött az alapok kiépítésén, ám azt még nem tudni, hogy pontosan miként is festene a megoldás. Mindenesetre biztató, hogy érdeklődnek a platform iránt, ami tovább növeli annak esélyeit.

A Samsung viszont egyáltalán nem érdekelt a kezdeményezésben, márpedig a dél-koreai óriás az ágazat legnagyobb szereplője. Ők minden erejükkel az Android és a Tizen platformokra koncentrálnak, ez utóbbi esetében júliusban vagy augusztusban bukkanhat majd fel az első készülék.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások