Microsoft: Windows 9 és Windows Phone 9

Microsoft: Windows 9 és Windows Phone 9

2013. március 16. 22:42, Szombat
Immár a Microsoft saját internetes oldalán is megjelent a Windows 9 név, egy partner alkalmazottja pedig a Windows Phone 9 platformot említi meg - még nem teljesen világos, hogy mit is takar a két szoftver.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is olvashattunk a Windows Blue operációs rendszerről, amelynek elsődleges feladata az eddig elhangzottak szerint az asztali, mobil és okostelefonos vonal egymáshoz való közelítése, az átjárás megkönnyítése lesz. Ehhez társulna a Windows Phone Blue, ám most az egyébként előre is sejthető neveket látjuk felbukkanni a világhálón.

A Microsoft saját álláskereső oldalán például a Bing platform fejlesztéséhez keresnek újabb szakembert, akinek feladatai között ott szerepel a szolgáltatások megfelelő integrálása az Internet Explorer 11 és a Windows 9 alatt, vagyis immár biztos, hogy ezen a néven is megjelenik majd új operációs rendszer. Azt természetesen nem taglalják, hogy a két új szoftver pontosan mit is kínál majd a felhasználóknak, ám ez az első alkalom, hogy ezen a néven illetik a Windows 8 valószínű utódát.

Azért csak valószínű utódról beszélünk, mert az sem teljesen világos, hogy a Windows Blue miként viszonyul majd a Windows 9-hez. Kézenfekvő feltevés, hogy a két név ugyanazon fejlesztést takarja, ez a Windows 8-at váltja majd le, ám az sincs kizárva, hogy a két projekt egymás mellett, párhuzamosan fut, és amíg a Blue idén, addig a Windows 9 jövőre jelenik majd meg. Hivatalos megerősítés és magyarázat nélkül ez egyelőre csak találgatás, így meg kell várnunk, míg a szoftvercég kifejti elképzelését.

A partnerként velük együttműködő iSoftStone egyik alkalmazottja eközben azt állítja, hogy néhány hétig maga is dolgozott a Windows Phone 9 tesztelésén, ami arra enged következtetni, hogy az okostelefonok vonalán is az asztalihoz hasonló menetrendre számíthatunk - már csak azt kell kiderítenünk, hogy miként is fest ez a menetrend.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások