Bemutatkozott a Samsung Galaxy S 4

Bemutatkozott a Samsung Galaxy S 4

2013. március 15. 01:02, Péntek
A Samsung saját rendezvényén bemutatták a család negyedik tagját, amely a hardveres oldalon az előre várt jellemzőket vonultatja fel, a szoftver terén pedig módosult felülettel, néhány új szolgáltatással jelenik meg. A cég globális LTE-elérést és minden eddiginél jobb élményt ígér, április végi megjelenéssel.

Ahogy azt saját korábbi, az addig megjelent pletykákat és értesüléseket összefoglaló cikkünkben mi is írtuk, a Samsung Galaxy S4 elődjéhez képest nagyobb kijelzővel, a megszokott műanyag külsővel, ám új processzorral futott be. Az érintőképernyő egy 4,99 hüvelykes Super AMOLED (Gorilla Glass 3) kijelző, 1080p felbontással, 441 ppi pixelsűrűséggel. Ehhez régiótól függően egy 1,6 GHz-es nyolcmagos Exynos, illetve egy 1,9 GHz-es négymagos Qualcomm chip, 2 GB RAM, 16/32/64 GB-os belső tároló microSD támogatással, valamint egy 2600 mAh-s cserélhető akkumulátor társul.


A készülék pontos mérete 136,6 x 69,8 x 7,9 mm, súlya mindössze 130 gramm. Az elérésről 3G (HSPA+), illetve 4G LTE támogatás gondoskodik, ez utóbbi 100/50 Mbps átviteli sebességgel, globális roaming mellett. A támogatott technológiák között szerepel a WiFi a/b/g/n/ac, a Bluetooth 4.0, az IR LED, a GPS/GLONASS, az NFC, ám a listán megtalálható továbbá egy 13 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles elülső kamera, ezeket a Dual Camera módban akár egyszerre is használhatjuk.


A szoftveres oldalon az Android 4.2.2 fut megújult kezelőfelülettel, ami a régire hasonlít, néhány módosítással és egyszerűsítéssel (a felső állapotjelzők sávja például idomul a háttérhez). A bemutatón elhangzottak alapján a Drama Shot opció révén 4 másodperc alatt 100 képet és ezáltal animált GIF-et készíthetünk, a Cinema Photo az állóképeken is mozgó hátteret biztosít, az Eraser segítségével könnyen törölhetünk ki bizonyos képrészleteket, míg a Sound & Shot az állóképek hátterét gazdagítja hangokkal.


Az S Translator 9 nyelven ért (francia, angol, német, olasz, kínai, spanyol, japán, koreai és portugál), a begépelt szöveget el is mondja helyettünk a kívánt nyelven, az elhangzó választ pedig az eredeti nyelven írja ki a képernyőre.

Az Adapt Display automatikusan az időjáráshoz és a látási viszonyokhoz igazítja a kijelzőt, ez a Samsung szerint optimális élményt nyújt. A Story Album a helyszín és időpont alapján albumokba rendezi a meglévő fotókat, ehhez csak egy nevet és az albumképet kell kiválasztanunk. A HomeSync egyszerre nyolc felhasználónak engedélyezi a tartalmak egy otthoni eszközre történő továbbítását, az NFC-támogatás révén pedig két telefon gyorsan kicserélheti egymással ezen tartalmakat.

Az S Voice a hangvezérlésen kívül a navigációban és az időjárási adatok, illetve helyi érdekességek lekérésében is segít, míg a Knox a személyes és vállalati információk elkülönítéséért felel, a megfelelő biztonságot nyújtva mindkét esetben, a BlackBerry Balance mintájára.


A Group Play egyszerre legfeljebb 8 készüléken játssza le a kiválasztott zenei tartalmakat, de itt a multiplayer játékok is teret kapnak. Az új ChatOn révén egyszerre három személlyel folytathatunk videóbeszélgetést, mégpedig a Dual Camera opció bevonásával, itt a képernyő megosztása, illetve a másik személy kijelzőjére történő "rajzolás" is lehetséges. Az Air Gesture a kijelző érintése nélkül, kézmozdulatokkal történő vezérlésért felel, míg a Smart Pause a már korábban említetteknek megfelelően leállítja a futó videót, amennyiben elpillantunk a képernyőről. Érdekes módon a fel- és lefelé görgetéshez a készüléket kell előre és hátra döntenünk, vagyis itt nem a szem követéséről van szó. Az S Health természetesen egészségünkért felel, mégpedig a kalóriaszámok, a lépések számának, illetve a távolság követésével, ezt kombinálhatjuk az S Band és a Body Scale kiegészítőkkel.


A rendezvényen utoljára maradt az S View Cover, ami egy érdekes tok, hiszen ennek előlapján egy kis ablakot hagytak, hogy mindvégig szabadon lássuk a legfrissebb értesítőket - itt akár hívást is fogadhatunk a tok kihajtása nélkül, míg a kijelző a becsukáskor automatikusan kikapcsol.

A Galaxy S4 április végétől 155 országban, 327 különböző szolgáltató kínálatában lesz elérhető.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások