Phablettel jelentkezik a Nokia is

Phablettel jelentkezik a Nokia is

2013. április 21. 10:07, Vasárnap
A finn mobiltelefon-gyártó is piacra dobja a saját tábla méretű okostelefonját, amely körülbelül akkora lesz, mint a Samsung Galaxy Note.


Illusztráció egy Nokia-phabletről
A Financial Times értesülései alapján a Nokia Lumia-sorozatú eszköz júliusban jelenhet meg. Az első phablet kategóriájú termék piacra dobása részét képezi annak a stratégiának, amelynek célja új vezető termékek bejelentése. Ezt támasztja alá, hogy a vállalat emellett további három új fontos modell piacra dobását is tervezi.

Az új táblagép méretű okostelefon jobb felszereltséggel fog rendelkezni, mint a Samsung Galaxy Note és természetesen a tervezésekor az a fő szempont, hogy mindkét a kategóriában megállja majd a helyét. Amennyiben az új készülék valóban a boltokba kerül, akkor ez lesz az első alkalom, hogy a Nokia 4,5 hüvelykesnél nagyobb képátlójú termékkel jelentkezik és egyértelművé tenné, hogy a jövőben a tábla PC-ket is fontosnak tartja. A társaságnak számos vetélytárssal kell megküzdenie ezen a területen, így egyáltalán nem lesz könnyű helyzetben. A Nokia phablet operációs rendszere - egyáltalán nem meglepő módon - a Windows Phone lesz.

A finn cég ezenkívül azt tervezi, hogy a jövőben sokkal szorosabban működik együtt a mobil szolgáltatókkal, s ez hozzájárulhat a táblái és az okostelefonjai sikeresebb értékesítéséhez. A gyártótól az eddiginél jóval agresszív gyártási stratégiára számíthatunk.

Phablet-bejelentésekből az elmúlt hetekben nem volt hiány. Előbb Jim Wong, az Acer első embere közölte, hogy az első phabletjük a június elejei tajpeji Computex hardverkiállításon lesz látható. Ezt követően az év végén, vagy a jövő esztendő elején megjelenhet a termék következő generációs utódja is. Majd a Samsung jelezte, hogy júniusban futhat be a Galaxy Mega, amely 6,3 hüvelykes érintőképernyőt kapna. Nemrég pedig kiderült, hogy az Intel nagy reményeket fűz a Lenovo K900-hoz és az ASUS 7 collos Fonepadjához.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások